Jump to content

Recommended Posts

Posted
No to dziwne bo ja za mojego 80.14TX dałem o ile dobrze pamiętam 28tys. złotych, a normalnie bez okazji chodzą po max. 35tys. złotych. Więc nie rozumiem z jakiej bajki wytrzasnąłeś tą cenę?
Posted
Tylko zachód. Mniejsze spalanie, wytrzymałość, bezawaryjność, większy udźwig podnośnika no i komfort pracy całkowicie inny. Miałem różnej maści zetory i wiem co to znaczy zachód....
Posted
Z wygody polecałbym skorzystać z ciągników zachodnich, głównie przez komfort i bezawaryjność, ale nie napisałeś do czego konkretnie chciałbym wykorzystać ciągnik, może chcesz go zajeździć? :)
Posted

kolego poqwe napisałem że traktorek ma być do pracy w lesie i pomocniczo w gospodarstwie na 2ha.

wiadomo w lesie czeka go błoto, podjazdy, nierówności, strome podjazdy. A co do zajeżdżania myśle że nie będzie tak źle ale jak widze co inni wyprawiają ze sprzętem to płakać się chce wystarczy przeglądnąć youtube.

Posted
Jeżeli traktor ma pracować w lesie to na pewno nie Zetor 7245 z kabiną. Kabina przy Zetorze (bynajmniej typu 7245, 7211 ,5245 czy też 5211) jest baaaaardzo duża i myślę że przy pierwszym wjeździe do lasu pozbawiłbyś się wszystkich szyb , a szkoda bo to fajny model traktora i szkoda kasy .
Posted
Ale faktem jest że kabina jest prze wielka. Na moje oko trochę niepotrzebnie szczególnie gdy ciągnik jeździ w lesie. Trochę bujnie i dach na drzewie, kołem się nie przytulisz bo błotniki stercza. Ogólnie przeszkadza.