maryjanekmaryjanek Posted January 17, 2017 Report Posted January 17, 2017 A czy ktoś z forumowiczów próbował używać miał do palenia w piecu z podajnikiem na ekogroszek?Jak z wydajnością i spalaniem?Miał jest tańszy, ale ile więcej się go wypali? Quote
kubusjettaII Posted February 1, 2017 Report Posted February 1, 2017 ja mam piec Defro na miał i do tego kupuję drewno "po suszarni" bo niedaleko mnie jest producent domów z bali i mam tam możliwość kupna suchego...zasypuję piec miałem, podpalam suchym drzewem od góry i około doby trzyma... Quote
DuzyGrzegorz Posted February 1, 2017 Report Posted February 1, 2017 Pellety + odpady zbożowe lub same odpady zbożowe jeżeli z owsa. Piec zwykły + palnik Agrotech. Elektronika wymieniona na własny pomysł i wyrób. Pozdrawiam Forumowiczów! Quote
ZaopatrzenieRolnictwa Posted August 24, 2017 Report Posted August 24, 2017 U nas rożnie, ale mając układ CO i dobry kocioł , jesienią palimy głównie drzewem ( brzoza i sosna), natomiast zimą miał plus na to zarzucam drewno i ładnie trzyma temperaturę. Quote
Tofik Posted September 20, 2017 Report Posted September 20, 2017 Ma ktoś piec "SAS" bo ostatnio pytalem w sklepie i gość taki mi polecił dlatego chętnie posłucham co właściciel takiego pieca ma do powiedzenia Pozdrawiam Quote
ali Posted September 20, 2017 Report Posted September 20, 2017 konkretnie o o jaki piec pytasz na eco , górnego czy dolnego spalania Quote
Tofik Posted September 20, 2017 Report Posted September 20, 2017 Fakt nie sprecyzowałem pytania SAS 1.1 węgiel miał drzewo (tz. kopciuch z nadmuchem) spalanie chyba górne ale szczerze mówiąc to nie pamiętam czy górnego czy dolnego bo temat sie dość rozwinąl tak ze jakoś w głowie nie zakodowałem dość istotnego szczegółu Quote
ali Posted September 21, 2017 Report Posted September 21, 2017 ok ma być tani w zakupie co zauważyłem , niby ekonomiczny bo węgięl drewno śmieci itd i oczywiście z cudownym nadmuchem co 30% ciepła wywala w komin,.Proponuję poczytać na forum Czyste Ogrzewanie , by nie wyszło że zakupiłeś nowy kocioł z niewolnikiem DuzyGrzegorz 1 Quote
franek421 Posted September 21, 2017 Report Posted September 21, 2017 Ja mam piec na ekogroszek. W zeszłym sezonie grzewczym kilka razy nam zgasł przez awarie prądu i jedyny minus jego, że długo się rozpala. Wiem że jego żywot za 2-3 lata dobiegnie końca i tak myślałem ostatnio o piecu na pellet. Ktoś z Was ma, może się wypowiedzieć? Bo zdania są podzielone. Quote
Tofik Posted September 21, 2017 Report Posted September 21, 2017 ok ma być tani w zakupie co zauważyłem , niby ekonomiczny bo węgięl drewno śmieci itd i oczywiście z cudownym nadmuchem co 30% ciepła wywala w komin,.Proponuję poczytać na forum Czyste Ogrzewanie , by nie wyszło że zakupiłeś nowy kocioł z niewolnikiem Więc uważasz że zwykły kopciuch bez nadmuchu i bieganie co jakieś 3godz podlożyć to lepsze rozwiązanie? Quote
DuzyGrzegorz Posted September 21, 2017 Report Posted September 21, 2017 Mam na pellet + owies. Piec jest klasyczny. Palnik to rurowy Agrotec 25 kW. Działa już chyba 12 lat. Pozdrawiam! Quote
ali Posted September 21, 2017 Report Posted September 21, 2017 Zwykły piec z miarkownikiem ciągu wystarcza , mój hula od 1981r 14kw dorobione tylko powietrze wtórne, ogrzewa budynek 9x11 parter i piętro i jak na razie ma się dobrzeI, spalanie to 2t węgla orzech I i II plus parę metrów sezonowanej topoli bo tylko taką posiadam , a zasugerowałem tylko że dmuchawa to marniciel ciepła. Quote
sandzia111 Posted September 21, 2017 Report Posted September 21, 2017 franek421 nie polecasz w takim razie pieca na ekogroszek?My w tym roku zakupujemy własnie na ekogroszek, pytaliśmy wszystkich znajomych o opinie i nie było żadnych negatywnych opinii na temat tego pieca.Będzie wykonany typowo od zamówienie, nie jakiś marketowy, wraz z rusztem stałym, mamyy zamiar palić cienkim drewnem (na rozpalenie). Quote
MarekkInfor Posted September 21, 2017 Report Posted September 21, 2017 Dzień dobry, Chiałbym prosić o ocenę mojej strony www profejsonalne logo firm Chodzi mi o ocenę szablonu strony. Jeżeli temat dałem w złym miejscu to proszę o przeniesienie. Jesten nowy na forum Pozdrawiam Quote
DuzyGrzegorz Posted September 21, 2017 Report Posted September 21, 2017 Nie jestem frontowcem więc nie wiele pomogę, ale to ma być strona dla klientów a nie dla jej właścicieli. Spróbuj pomyśleć jak klient szukający usługi oraz zdecyduj co ma go na tej stronie zatrzymać i skłonić do złożenia zamówienia. Pozdrawiam! Quote
franek421 Posted September 22, 2017 Report Posted September 22, 2017 franek421 nie polecasz w takim razie pieca na ekogroszek?My w tym roku zakupujemy własnie na ekogroszek, pytaliśmy wszystkich znajomych o opinie i nie było żadnych negatywnych opinii na temat tego pieca.Będzie wykonany typowo od zamówienie, nie jakiś marketowy, wraz z rusztem stałym, mamyy zamiar palić cienkim drewnem (na rozpalenie). Sadzia nie to, że nie polecam bo to że nam gasł jak się prąd wyłączył to nie jego wina. A będę się decydował chyba na pellet bo bardziej ekologiczny jest i może uda się skorzystać z jakiegoś programu ochrony środowiska i wezmę go na fajnych warunkach. Teraz akurat była akcja Piecyk. Umarzali chyba z 30%. Quote
Mariusz355 Posted September 22, 2017 Report Posted September 22, 2017 moj sasiad ma piec na slome i sobie bardzo chwali tylko smierdzi dym strasznie.co myslicie o tym??? podobno piec kilkanascie tyś... a u mnie paliwa wbrud to by sie zwrocilo po paru latach nie wiem jak wytrzymaloscia pieca.on ma dwa domy zlaczone ze soba ok 200 m mowi ze 3 snopki dziennie Quote
sandzia111 Posted September 22, 2017 Report Posted September 22, 2017 Akcja piecyk trwa właśnie od sierpnia dokładnie Podobno nawet będzie zwrot do 100 % Quote
Tuzon Posted October 2, 2017 Report Posted October 2, 2017 A garaż? W jaki sposób ogrzewacie swoje garaże? W sensie tam gdzie trzymacie samochody lub inne tego typu sprzęty? U mnie jest ten problem, że garaż jest wolnostojący, więc za bardzo nie ma jak podłączyć pod ogrzewanie z domu (kocioł na paliwo stałe). Quote
czesiek888 Posted October 2, 2017 Report Posted October 2, 2017 NIestety ale akcja piecyk juz dobiegła końca Ja swojego garażu też nie ogrzewam, w przypadku jakiś niższych temperatur mam nagrzewnice olejową i jak trzeba coś w garażu porobić to ją właśnie załączam. Ale dzieje się tak raz od wielkiego święta Quote
Tuzon Posted October 3, 2017 Report Posted October 3, 2017 No szukam właśnie jakiegoś doraźnego rozwiązania.Myślałem jeszcze o czymś takim: https://www.ajprodukty.pl/meble-zewnetrzne/parasole-i-kotary/promiennik-podczerwieni/6205309-26176885.wf?productId=26176887Że podobno tańsze w użytkowaniu. Ktoś przerabiał? Quote
czesiek888 Posted October 3, 2017 Report Posted October 3, 2017 Cena sporawa, taniej wyjdzie nagrzewnica olejowa i na pewno wydajniejsza Quote
Tuzon Posted October 3, 2017 Report Posted October 3, 2017 Rozważę to jeszcze, bo jednak olejowa wymaga trochę większej obsługi niż ta nagrzewnica powyżej. Quote
Vademecum Posted October 3, 2017 Report Posted October 3, 2017 niema jak olejowa i pamiętaj żeby grzać spód a nie góre, ciepło samo przemieści się do góry a na dół już nie. Quote
Recommended Posts