Skocz do zawartości

Zdjęcie

Czym ogrzewacie swoje domy?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
186 odpowiedzi w tym temacie

#61 DuzyGrzegorz

DuzyGrzegorz

V.I.P

• Użytkownik
  • 3601 postów

Napisano 21 wrzesień 2017 - 10:50

Mam na pellet + owies. Piec jest klasyczny. Palnik to rurowy Agrotec 25 kW. Działa już chyba 12 lat. Pozdrawiam!

• 0

#62 ali

ali

Super Farmer

• Użytkownik
  • PipPipPipPipPip
  • 730 postów

Napisano 21 wrzesień 2017 - 12:33

Zwykły piec z miarkownikiem ciągu wystarcza , mój hula od 1981r  14kw dorobione tylko powietrze wtórne, ogrzewa budynek 9x11  parter i piętro i jak na razie ma się dobrzeI, spalanie to 2t węgla orzech I i II plus parę metrów sezonowanej topoli bo tylko taką posiadam , a zasugerowałem tylko że dmuchawa to marniciel ciepła.

• 0

#63 sandzia111

sandzia111

Bywalec

• Użytkownik
  • PipPipPip
  • 111 postów

Napisano 21 wrzesień 2017 - 14:23

franek421 nie polecasz w takim razie pieca na ekogroszek?

My w tym roku zakupujemy własnie na ekogroszek, pytaliśmy wszystkich znajomych o opinie i nie było żadnych negatywnych opinii na temat tego pieca.
Będzie wykonany typowo od zamówienie, nie jakiś marketowy, wraz z rusztem stałym, mamyy zamiar palić cienkim drewnem (na rozpalenie).

• 0

#64 MarekkInfor

MarekkInfor

Nowy

• Użytkownik
  • Pip
  • 1 postów

Napisano 21 wrzesień 2017 - 16:18

Dzień dobry,
Chiałbym prosić o ocenę mojej strony www profejsonalne logo firm
Chodzi mi o ocenę szablonu strony.
Jeżeli temat dałem w złym miejscu to proszę o przeniesienie. Jesten nowy na forum :)
Pozdrawiam
  • 0

#65 DuzyGrzegorz

DuzyGrzegorz

V.I.P

• Użytkownik
  • 3601 postów

Napisano 21 wrzesień 2017 - 20:20

Nie jestem frontowcem więc nie wiele pomogę, ale to ma być strona dla klientów a nie dla jej właścicieli. Spróbuj pomyśleć jak klient szukający usługi oraz zdecyduj co ma go na tej stronie zatrzymać i skłonić do złożenia zamówienia. Pozdrawiam!

• 0

#66 franek421

franek421

Nowy

• Użytkownik
  • Pip
  • 21 postów

Napisano 22 wrzesień 2017 - 07:14

franek421 nie polecasz w takim razie pieca na ekogroszek?

My w tym roku zakupujemy własnie na ekogroszek, pytaliśmy wszystkich znajomych o opinie i nie było żadnych negatywnych opinii na temat tego pieca.
Będzie wykonany typowo od zamówienie, nie jakiś marketowy, wraz z rusztem stałym, mamyy zamiar palić cienkim drewnem (na rozpalenie).

Sadzia nie to, że nie polecam bo to że nam gasł jak się prąd wyłączył to nie jego wina. A będę się decydował chyba na pellet bo bardziej ekologiczny jest i może uda się skorzystać z jakiegoś programu ochrony środowiska i wezmę go na fajnych warunkach. Teraz akurat była akcja Piecyk. Umarzali chyba z 30%. 

• 0

#67 Mariusz355

Mariusz355

Nowy

• Użytkownik
  • Pip
  • 14 postów

Napisano 22 wrzesień 2017 - 12:21

moj sasiad ma piec na slome i sobie bardzo chwali tylko smierdzi dym strasznie.co myslicie o tym??? podobno piec kilkanascie tyś... a u mnie paliwa wbrud :) to by sie zwrocilo po paru latach nie wiem jak wytrzymaloscia pieca.on ma dwa domy zlaczone ze soba ok 200 m mowi ze 3 snopki dziennie

• 0

#68 sandzia111

sandzia111

Bywalec

• Użytkownik
  • PipPipPip
  • 111 postów

Napisano 22 wrzesień 2017 - 13:30

Akcja piecyk trwa właśnie od sierpnia dokładnie :) Podobno nawet będzie zwrot do 100 % 

• 0

#69 Tuzon

Tuzon

Farmer

• Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 292 postów

Napisano 02 październik 2017 - 06:35

A garaż? W jaki sposób ogrzewacie swoje garaże? W sensie tam gdzie trzymacie samochody lub inne tego typu sprzęty? U mnie jest ten problem, że garaż jest wolnostojący, więc za bardzo nie ma jak podłączyć pod ogrzewanie z domu (kocioł na paliwo stałe).

• 0

#70 Vademecum

Vademecum

V.I.P

• Użytkownik
  • 8629 postów

Napisano 02 październik 2017 - 09:42

ja nie ogrzewam :)
  • 0

#71 czesiek888

czesiek888

Farmer

• Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 218 postów

Napisano 02 październik 2017 - 11:57

NIestety ale akcja piecyk juz dobiegła końca :( Ja swojego garażu też nie ogrzewam, w przypadku jakiś niższych temperatur mam nagrzewnice olejową i jak trzeba coś w garażu porobić to ją właśnie załączam. Ale dzieje się tak raz od wielkiego święta ;) 

• 0

#72 Tuzon

Tuzon

Farmer

• Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 292 postów

Napisano 03 październik 2017 - 12:15

No szukam właśnie jakiegoś doraźnego rozwiązania.

Myślałem jeszcze o czymś takim: https://www.ajproduk...ductId=26176887

Że podobno tańsze w użytkowaniu. Ktoś przerabiał?

• 0

#73 czesiek888

czesiek888

Farmer

• Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 218 postów

Napisano 03 październik 2017 - 12:19

Cena sporawa, taniej wyjdzie nagrzewnica olejowa i na pewno wydajniejsza

• 0

#74 Tuzon

Tuzon

Farmer

• Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 292 postów

Napisano 03 październik 2017 - 12:22

Rozważę to jeszcze, bo jednak olejowa wymaga trochę większej obsługi niż ta nagrzewnica powyżej.

• 0

#75 Vademecum

Vademecum

V.I.P

• Użytkownik
  • 8629 postów

Napisano 03 październik 2017 - 12:28

niema jak olejowa i pamiętaj żeby grzać spód a nie góre, ciepło samo przemieści się do góry a na dół już nie.
  • 0

#76 czesiek888

czesiek888

Farmer

• Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 218 postów

Napisano 05 październik 2017 - 09:43

Koledzy podzielcie się proszę cenami opału w waszym rejonie jak to wygląda (miał i eko?)? Przewidywane są jeszcze większe podwyżki niestety, a sezon grzewczy na dobre się jeszcze nie rozpoczął...

• 0

#77 Vademecum

Vademecum

V.I.P

• Użytkownik
  • 8629 postów

Napisano 05 październik 2017 - 09:56

u mnie opał kosztuje tyle co robota :) jest ścięte ale w lesie skubikowane.
  • 0

#78 ZaopatrzenieRolnictwa

ZaopatrzenieRolnictwa

Bywalec

• Użytkownik
  • PipPipPip
  • 151 postów

Napisano 01 grudzień 2017 - 10:04

Chyba sporo zależy od tego jaki opał masz na myśli orz gdzie zamawiasz, u mnie np tona węgla 900zł, z,kolei pellet to wydatek 850zł  za tonę, właśnie tym ogrzewam, nie wiem natomiast jakie ceny ekogroszku.

• 0

#79 Amigos

Amigos

Nowy

• Użytkownik
  • Pip
  • 20 postów

Napisano 09 luty 2018 - 22:59

Obecnie wiele osób pali dosłownie wszystkim.. ja mieszkam w Krakowie i powiem Wam że to powietrze to dramat. Gdyby nie oczyszczacze powietrza to nie wiem jakbym dalej funkcjonował w mieszkaniu, bo rzadko kiedy da sie otwierac okno i wietrzyć pokój. Z takim urządzeniem problem znika.

• 0

#80 kubusjettaII

kubusjettaII

moderator forum

• Super Moderator
  • 1627 postów

Napisano 09 luty 2018 - 23:21

Ja w chwili obecnej jeszcze mam piec miałowo-węglowy (10-cio letni). Czyli miał węglowy ale wierzcie mi że nie ten najtańszy, bo powiem szczerze nawet słabo się w moim piecu (defro) spala przy sposobie palenia "od góry". Przy czym pomimo tego że piec obecny jest w pełni sił, sprawny, bez uszkodzeń jestem już przygotowany do zmiany na eko-groszek bo zakupiłem takowy piec. Kupiłem i na razie postawiłem w garażu... ten jeszcze nie jedną zimę wytrzyma, ale ta wydaje mi się będzie chyba jego ostatnią...

• 0

...albo mądrze, albo wcale...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych