pewelkon Posted July 16, 2011 Report Posted July 16, 2011 SYTUACJA WYGLĄDA TAK KOŃCZĘ TECHNIKOM NIE ROLNICZE PO ZAKOŃCZENIU CHCIAŁBYM ZAŁOŻYĆ GOSPODARSTWO ROLNE NASTAWIONE NA PRODUKCJE TRUSKAWEK NA RAZIE JAKIŚ 1H POTEM PRAWIE NA PEWNO WIĘCEJ. ZIEMIA NIE JEST MOJA A RODZICÓW CHCIAŁBYM KUPIĆ NA POCZĄTEK ZE 5H MASZYNY ROLNICZE POSIADAM ZNACZY MOI RODZICE ALE MOGĘ SWOBODNIE KORZYSTAĆ MOJE PYTANIA SĄ NASTĘPUJĄCE CZY MOGĘ DOSTAĆ JAKIEŚ PIENIĄDZE DOTACJE NA ROZWÓJ GOSPODARSTWA WIEM ŻE JEST POTRZEBNE WYKSZTAŁCENIE ROLNICZE ALE JEŚLI BYM TAKIE ZDOBYŁ JAKIE MAM SZANSE NA OTRZYMANIE DOTACJI. PRZEPISANIE PRZEZ MOICH RODZICÓW ZIEMI NA MNIE JEST NIE MOŻLIWE PONIEWAŻ POSIADAM 3 BRACI. PROSIŁBYM O BARDZO CENNE RADY Z GÓRY DZIĘKUJE Quote
Kronel Posted July 17, 2011 Report Posted July 17, 2011 Nie wiem jak to jest na aktualną chwilę w twoim województwie. Ale środki unijne nie są rozdawane od tak tylko musisz palnować tak że Unia dokłada się do twoich plaów. Co oznacza że musisz najpierw mieć pieniądze by je zainwestować. Unie z góry nie da ci na twoje plany. Najpierw biznesplan, potem załatwić kase i strać się o dodtację. Proawd jest taka że dotacje nie są dla biednych, tylko musisz dysponowac zasobami, a jak dobrze trafisz to Ci Unia zwróci część nakładów. Był taki program: rozwój mikroprzedsiębiorstw, gdzie zakładałeś firmę na terenie wiejskim i mogłeś starać sie tak naprawde na dowolcy cel o 50% kwoty netto inwestycji. Quote
pewelkon Posted July 18, 2011 Author Report Posted July 18, 2011 Dzięki czy uważasz że 25 tyś zł wystarczy na tego typu działalność Quote
Jel44 Posted August 3, 2011 Report Posted August 3, 2011 myślę że powinno ci wystarczyć ale wątpię żebyś otrzymał jakieś środki z uni beż wykształcenia rolniczego, chyba że byś pracował gdzieś w jakiejś gospodarce i miałbyś na to jakiś papier to wtedy byś mógł sie starać, ale ziemia musi stać na ciebie bo bez niej to ani rusz ja mam wykształcenie rolnicze i nie jest to takie chop, prędzej sie staraj w ARiMR poczytaj tam o kredytach i to by ci mogło wypalić, na utworzenie bo ja też kombinuję na 1 500 000zł no nie jest łatwo ale jak mi sie uda to fajnie heeh JEST RYZYKO JEST ZABAWA Pozdrawiam Quote
akatak Posted October 6, 2011 Report Posted October 6, 2011 Ja też potrzebowałem pieniędzy na zakup nawozów, w banku czekałem 2 miesiące, a wziąłem w SKOK-u w Krakowie, na pożyczkę dość wysoką czekałem 3 dni, są tam bardzo miłe dziewczyny,pomogą we wszystkim i doradzą. Musisz mieć tylko dopłaty z ARiMR lub f-ry za sprzedaż produktów rolnych. Pozdrawiam, Quote
Kowalik Posted October 6, 2011 Report Posted October 6, 2011 No jasne i zarejestrowałeś się tylko na forum aby nam wszystkim się tym pochwalić. Nie ściemniaj! Bo po co ci pieniądze na nawozy jak ty pracujesz w SKOK-u Quote
Recommended Posts