mateusz_prakt Posted October 17, 2014 Report Posted October 17, 2014 Cześć, Cena cebuli jest w tym roku tragiczna. Masa ludzi obsiała, bo myślała, że będzie cena, a tu lipa. Do tego jeszcze Putin dołożył embargo, tragedia ...Planuję poczekać do wiosny - może cena będzie lepsza. I teraz pytanie.Zastanawiam się jaką plandeką to wszystko przykryć. Miałem kiedyś niebieską, ale się podarła już przy rozkładaniu. Nie chcę też za dużo wydawać kasy, bo mi się wogóle ta cebula nie zwróci. tragedia ...Byłem w grene, ale plandeki tak drogie, że się nie opłaca. Kupię więc przez internet. Pomóżcie mi proszę wybrać grubość, żeby mi sie nie podarła przy wiekszym wietrze.Doradzcie, która grubość wybrac Quote
grzepaku1 Posted October 18, 2014 Report Posted October 18, 2014 bezpośrednio na cebulę raczej plandeka się nie nadaje bo cebula zrobi się mokra i łuska czerwona ,ja miałem kiedyś przykrytą cebulę grubo słomą a żeby słoma nie zmokła przykryłem ją agrowłukniną od buraków cukrowych a na dole oborałem by woda spływająca po agrowłókninie nie podciekała pod cebulę i było bardzo dobrze ale sprzedałem ją w grudniu Quote
garzew Posted October 19, 2014 Report Posted October 19, 2014 Nigdy nie magazynowałem cebuli na dworze. Zawsze była składowana w stodole i przy większych mrozach robiłem podobnie jak grzepaku wyżej pisze. Cebula ładnie się chowała do wiosny, agrowłóknina dobrze przepuszczała parę przez co kopiec z cebulą całą zimę był suchy. Quote
Recommended Posts