Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witaj MDR na naszym forum. Miło z twojej strony, że nas odwiedziłeś. Będziemy wdzięczni za wirtualny udział w twojej hodowli. Jak zauważyłeś dzielimy tu się wszystkimi co związane z tematem królików.

Pozdrawiam Nowego Członka :) 

Posted

Niestety jeszcze nie, ale nie ukrywam, że chciałem kupić i założyć hodowle. Odnowiłem już stare klatki i rozglądałem się za kupnem, ale niestety bliska mi osoba ciężko zachorowała i nie mogłem jednocześnie tego pogodzić z pracą i utrzymaniem domu...

Mam nadzieje, że wszystko z czasem wróci do normy i moje marzenie się spełni...

Kontakt z forum utrzymuje tylko i wyłącznie w czasie pracy gdy mam chwile wolnego.

• 4 weeks later...
Posted

wczoraj zwróciłam honor mojemu mężowi, a dzisiaj przyznaję się publicznie do własnego błędu. Otóż przy rozdzielaniu młodych, wzięłam samiczkę za samca. No i ta samiczka siedziała z samcem Kalifornijskim, w razie co na szczęście nie spokrewnionym. Wczoraj przyłapałam jak samiec bierze sie za samiczkę. wiem, że one tak mają czasami, ale ja mam taki automat, że od razy sprawdzam czy aby na pewno w klatce jest jedna płeć. no i samczyk okazał się samiczką  :( od razu poszła do inne osobnej klatki. trzeba obserwować. czy będą młode z tego czy nie. samiczka już jest sporawa, ale jak dla mnie za mała jeszcze coby celowo do samca miała trafić. jednak jeden taki przypadek juz miałam u siebie i 5 miesięczna samiczka się okociła i pieknie odchowała. teraz z niej jest super samiczka i matka. ta ma 5,5 miesiąca.