rolnik515 Posted October 20, 2014 Posted October 20, 2014 Hej!Powiedzcie mi czy Brojlery takie 20 szt się opłaca?Jeśli nie to napiszczie jaki drób się opłaca może nioska? Quote
wiejskieżycie Posted October 20, 2014 Posted October 20, 2014 Nie bardzo rozumiem pytanie. Jeśli 20 sztuk to tylko produkcja na własne potrzeby, więc czemu miało by się nie opłacać. Swoje mięso jest najlepsze. Chociaż to zależy od tego czym będziesz te ptaki karmił. Mi tam by się opłacało, ale decyzja należy do Ciebie. Nioski też czemu nie. Nie opłaca się tylko temu kto nie spróbuje, a Ty przy takiej ilości spokojnie możesz zaryzykować. Nie bardzo się orientuję, ale kilkutygodniowe brojlery (około 5 tyg.), można chyba kupić w cenie około 8 zł za sztukę. Niby za 8 zł można też kupić mięso, ale na pewno nie tak zdrowe jak te które wyhodujesz na swojej paszy. Jak to mówią jesteś tym co jesz. Tak samo ptaki. Jeśli o nie zadbasz odwdzięczą się dobrym mięsem. Pozdrawiam. Quote
Tomek19 Posted October 20, 2014 Posted October 20, 2014 Witam:)A ja powiem tak.... lepiej hodować normalne kury, podwójna korzyść są nioski, są jajka, a koguty do gara, z takich normalnych kur mięso jest o wiele lepsze niż z brojlerów! z brojlerów mięso jest mało smaczne i tyle:) ale wybór oczywiście zawsze będzie należał do Ciebie:) A jeśli zależy Ci tylko na mięsie, to ja bym wolał już gęsi hodować, nie zje więcej od takiego brojlera, o mięsa o wiele więcej i w smaku nie ma porównania:)Pozdrawiam:) Quote
kubusjettaII Posted October 20, 2014 Posted October 20, 2014 Jak to mówią jesteś tym co jesz. to ze mnie jest chyba niezłe ciacho :) Quote
rolnik515 Posted October 22, 2014 Author Posted October 22, 2014 Napise mi ktoś za napisanie like Quote
Recommended Posts