mswiecicki Posted October 21, 2014 Report Posted October 21, 2014 Witam.Od kilku dni pojawił się problem z moją mini ładowarką schaffer 440.Ładowarka nie jeździ ani do przodu ani do tyłu. Silnik i hydraulika pracują normalnie. Czy ktoś spotkał się z czymś takim? Od czego powinienem zacząć naprawę? Z góry dziękuję. Quote
perkozparts Posted October 23, 2014 Report Posted October 23, 2014 a joystick przód-tył jest sprawny? Znajomy miał podobny przypadek i do wymiany był joy. W sumie to przyczyną mogą być jeszcze rozsypane cewki. Quote
Miki Posted October 23, 2014 Report Posted October 23, 2014 Ale joystick jest do obsługi "ramienia", a do jazdy jest rewers, gaz i hamulec. Nie jestem pewny czy nie ma tam dwóch pomp hydraulicznych i mogła Ci paść ta od napędu. Quote
íktorn Posted October 24, 2014 Report Posted October 24, 2014 Ja mam w Giant przełącznik tył -przód oraz 2 biegi w siedzeniu jest czujnik nacisku Jak usiadnie dziecko nie pójdzie i jak. Coś z tego nawali nie pojedzie Quote
mswiecicki Posted October 24, 2014 Author Report Posted October 24, 2014 Tak w schafferze są dwie pompy i obie sprawne. Cały czas jeździł normalnie przód tył i stanął raptownie. W ładowarce nie ma przełączania przód-tył w joystiku, tylko w jednym pedale po prawej stronie. Quote
Miki Posted October 25, 2014 Report Posted October 25, 2014 Możliwe, że coś poszło w tym przełączniku i się zatrzymał w pozycji neutralnej. Znajomy ma ładowarkę Schaeff i miał identycznie z tą różnicą, że On ma przełączanie kierunków przy kierownicy pod prawą ręką. Quote
mswiecicki Posted October 25, 2014 Author Report Posted October 25, 2014 Od czego zaczął On naprawę, jak dostał się do środka. Czy musiał wyjmować silnik, czy w inny sposób ? Quote
Miki Posted October 26, 2014 Report Posted October 26, 2014 Ale Ty masz przełączanie mechaniczne czy elektryczne? Bo on ma elektryczne i wystarczyla wymiana tego "pstryczka". Quote
mswiecicki Posted October 26, 2014 Author Report Posted October 26, 2014 Ja mam przełączanie mechaniczne. Quote
Recommended Posts