Rolnik321 Posted October 28, 2014 Report Posted October 28, 2014 Mam mianowicie problem z case 745s podczas orania gdy uniosę tura wysoko do góry i na końcu pola podnoszę pług zapowietrza się pompa. co możne być ? Quote
Robert ;-) Posted October 28, 2014 Report Posted October 28, 2014 Za mało oleju hydraulicznego. Quote
Rolnik321 Posted October 28, 2014 Author Report Posted October 28, 2014 olej jest w porządku nawet pod korek zalewałem Quote
izydor6280 Posted October 28, 2014 Report Posted October 28, 2014 na początek zmierz ciśnienie na wyjściach Quote
Rolnik321 Posted October 28, 2014 Author Report Posted October 28, 2014 jest 160 barów i nowa pompa Quote
massay1 Posted October 28, 2014 Report Posted October 28, 2014 Sprawdź olej po podniesieniu tura. W tej pozycji olejem napełniona jest strona siłowników o większej pojemności. Quote
Rolnik321 Posted October 28, 2014 Author Report Posted October 28, 2014 robilem tak i wtedy dolewałem olej. I gdy opuszczałem do olej wyciekał przez wlew Quote
massay1 Posted October 28, 2014 Report Posted October 28, 2014 A gdy tur jest na dole pompa się nie zapowietrza? Może to nie wina podniesionego tura ale po prostu pracy hydrauliki. Zapowietrza się i wcześniej tylko o tym nie wiesz. Quote
Rolnik321 Posted October 28, 2014 Author Report Posted October 28, 2014 jak tur jest nisko to jest ok. Wiem gdy sie zapowietrza bo wtedy wspomagania nie ma. Bo u mnie jest 1 pompa Quote
lottomito Posted October 29, 2014 Report Posted October 29, 2014 Nie wiem jak tam jest w skrzyni ale jeżeli poziom oleju ok to może być układ zasilania pompy, inaczej smok, uszkodzony. Obniża się poziom oleju i pompa ciągnie powietrze. Quote
Vademecum Posted October 29, 2014 Report Posted October 29, 2014 a jak to sprawdzic? trzeba grzebać, przerabiałem w innych modelach na ssaniu zasysa powietrze.potrafi poluzować się smok nawet wciągnąć uszczelkę nie wiem jak tam jest,ale może gdzieś grzebałeś na ssaniu - przed pompą, może sama pompa ciągnąć powietrze. Quote
lottomito Posted October 30, 2014 Report Posted October 30, 2014 Trzeba wymontować taki smok wymyć i dokładnie obejrzeć. Na metalowych częściach nie powinno być rys i pęknięć, uszczelki powinny być całe i nie pozaginane. Co do pompy jak pisze kolega wyżej też jest taka opcja ale pierwsze sprawdzam smok jak jest ok to grzebię dalej. Tak jak mówię nie wiem jak tam jest układ Hydrauliczny rozwiązany ale na pewno w poszukiwaniach pomoże jak odkręcisz dekiel i bedziesz widział pompę i poziom oleju na niej podczas napełniania siłowników. Poziom oleju przy napełnionych siłownikach pokaże miejsca gdzie masz się skupić na poszukiwaniu. Quote
Miki Posted October 31, 2014 Report Posted October 31, 2014 Tylko, że jeśli masz tura to powinieneś mieć nadstan oleju ponieważ jeśli część oleju idzie do tłoków ładowacza to bardzo możliwe, że dla tłoków tylnego podnośnika już nie starcza. Szczególnie, że jak wspomniałeś masz jedną pompę do wszystkiego.Pozdrawiam! Quote
Recommended Posts