mlody1989 Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 Witajcie! Jestem nowym użytkownikiem stąd jestem ciemniak wśród Was. Obecnie ukończyłem studia, zabrałem się za pracę jednak podkarpacie nie jest zbyt korzystne i choćbym miał tytuł profesora, pojawiają się problemy z zatrudnieniem w przyszłości. W dawnych latach dziadkowie uprawiali ziemię i doskonale pamiętam te dni gdy zbierało się ziemniaki czy zwoziło słomę. Obecnie posiadam teren 1,2ha z dojazdem umiejscowiony pomiędzy łąkami, oraz 60ar terenu lekko pagórkowatego umiejscowionego przy miejscu zamieszkania. Ziemia stoi odłogiem od 5 lat. Pytanie brzmi, w co na początku najlepiej zainwestować by móc rozwijać i powiększać gospodarstwo? Czy rzepak jest dobrym rozwiązaniem? Czy mam szansę na pomoc UE w rozwoju?Wiem że mój post zdenerwuję wielu ponieważ można stwierdzić że porywam się z motyką na księżyc, jednak wierzę że warto próbować, zwłaszcza że jestem jeszcze młody, i jestem w stanie się czegoś nauczyć, a i w przyszłości moje dzieci będą miały z czego żyć. Dziękuję za wszystkie posty, porady oraz uwagi. Pozdrawiam Łukasz. Quote
Recommended Posts