SHINee Posted November 5, 2014 Posted November 5, 2014 No cześć,poszukuję jakiegś zamiennika opon i felg do MF 187. Macie jakiekolwiek pojęcie gdzie można spotkać podobne? Tylko błagam, nie mówcie żebym kupił nowe, bo za kija mi się nie opłaca ładować zielone w tą czterdziestoletnią maszynę. Jak z tyłu wstawię nowe opony, to te z przodu odpadną ze wstydu. Quote
Robert ;-) Posted November 5, 2014 Posted November 5, 2014 Nie wiem jakie te felgi masz ale można kupić felgi podobne i przerobić, otwór powiększyć a dziury przewiercic nowe, ja dorabialem tak do przyczepy.wstaw fotkę będzie łatwiej pomoc, czy porównać felgi. Quote
Michałek Posted November 7, 2014 Posted November 7, 2014 Oryginalne koła mają 65 cm średnicy i 21,7 cm szerokości. Kiepsko z takim rozmiarem na używkach opon. Możesz w tym kombajnie założyć odrobinę niższe byle nie wyższe, gdyż będzie gubił ziarno (w tym kombajnie tak jest a w innych odwrotnie!). Ja bym coś kombinował na istniejące felgi niż kupował i przerabiał felgi.Fakt, że jak kupisz nowe i te z przodu odpadną ze wstydu to dopiero będziesz miał problem bo 20x20 nie dostaniesz nigdzie. Pozdrawiam wszystkich na Forum! Quote
Robert ;-) Posted November 7, 2014 Posted November 7, 2014 Michał a dlaczego w tym kombajnie jest odwrotnie nawet do bizona zakładają wyższe koła aby mniej gubil Quote
Michałek Posted November 7, 2014 Posted November 7, 2014 Sito ziarnowe ma ujemny skos. Powietrze przesuwa do tyłu lekki materiał, a ziarno jak nie przeleci przez sito sypie się przodem sita na ziemię a nie jak w kombajnach z dodatnim skosem sita do podajnika kłosowego. Przeważnie ludzie przerabiają to sito. System jest dobry ale wymaga bardzo precyzyjnego ustawienia wiatru. Pozdrawiam wszystkich na Forum! Quote
Recommended Posts