garzew Posted November 6, 2014 Report Posted November 6, 2014 Witam. Na pewno wielu już zauważyło przyjemne obniżki paliw na stacjach. U mnie olej już po 4,90zł. Zawsze w tym okresie kupowałem zapas paliwa na przyszły rok, bo wiadomo po nowym roku wszystko drożało. Ale w tym roku nie wiem czy może się jeszcze wstrzymać. Może ktoś ma informację o prognozowanych cenach oleju napędowego w najbliższych 2-3 miesiącach? Quote
Robert ;-) Posted November 6, 2014 Report Posted November 6, 2014 Ja też myślę kupić choć z połowę potrzebnej ilości On na przyszly rok, i raczej teraz kupię. Quote
Miki Posted November 7, 2014 Report Posted November 7, 2014 Prognozy mówią, że paliwo ma zacząć znów drożeć po nowym roku ale jak naprawdę będzie to czas pokaże... Quote
pablos Posted November 7, 2014 Report Posted November 7, 2014 Prognozy zawsze coś mówią , w ubiegłym roku na jesieni zakupiłem nawozy bo w tym miały być strasznie drogiei d...pa tyle mojego że zamroziłem gotówkę którą mógłbym wykorzystać na jesieni a nawozy kupić wiosną . Quote
Tofik Posted November 7, 2014 Report Posted November 7, 2014 Fakt to jest loteria bo nigdy nie wiadomo a co do ceny ON to myślę ze nawet jak potanieje to nie tak bardzo bo przecież nie spadnie do 4zl tylko najwyżej o 10-20gr o ile spadnie, bynajmniej jak w końcu zacznie drożeć to nawet sie nie obejrzymy jak będzie znowu po 5,50zl:) tak więc garzew możesz chwilkę zaczekać i jak coś jeszcze spadnie no to trochę zyskasz ale gorzej jak zdrożeje bo wtedy stracisz:(Pozdrawiam Quote
kolejarz Posted November 7, 2014 Report Posted November 7, 2014 Ja nie mam problemu z magazynowaniem, przelewaniem tańszego-droższego oleju napędowego. Jak mam pusty zbiornik podjeżdżam na stacje paliw, tankuję do pełna i w pole. Ci co mają dalej do CPN, zamawiają dostawę cysterną nawet na pole, tankują legalnie na fakturę Vat z późniejszymi płatnościami na przelew. Quote
Robert ;-) Posted November 7, 2014 Report Posted November 7, 2014 A ja wolę mieć dwie beczki 200 litrów na stanie aby była kiedy jest potrzebna;-) niestety mam do CPN10 km. Quote
damianus87 Posted November 11, 2014 Report Posted November 11, 2014 i co kupowal ktos paliwo hurtem teraz? jaka cena? tez chcialbym kupic z 1000 l poki cena nizsza.... Quote
grzesiek12031980 Posted November 11, 2014 Report Posted November 11, 2014 Aktualnie moj dostawca za 1000litrow dal cene 4,85 z dostawa. Quote
Recommended Posts