Jump to content

Prognozy ceny ON - czy poczekać z zakupem?

Recommended Posts

Posted
Witam. Na pewno wielu już zauważyło przyjemne obniżki paliw na stacjach. U mnie olej już po 4,90zł.:D Zawsze w tym okresie kupowałem zapas paliwa na przyszły rok, bo wiadomo po nowym roku wszystko drożało. Ale w tym roku nie wiem czy może się jeszcze wstrzymać. Może ktoś ma informację o prognozowanych cenach oleju napędowego w najbliższych 2-3 miesiącach?
Posted

Prognozy zawsze coś mówią , w ubiegłym roku na jesieni zakupiłem nawozy bo w tym miały być strasznie drogie

i d...pa tyle mojego że zamroziłem gotówkę którą mógłbym wykorzystać na jesieni a nawozy kupić wiosną .

Posted

Fakt to jest loteria bo nigdy nie wiadomo a co do ceny ON to myślę ze nawet jak potanieje to nie tak bardzo bo przecież nie spadnie do 4zl tylko najwyżej o 10-20gr o ile spadnie, bynajmniej jak w końcu zacznie drożeć to nawet sie nie obejrzymy jak będzie znowu po 5,50zl:)

tak więc garzew możesz chwilkę zaczekać i jak coś jeszcze spadnie no to trochę zyskasz ale gorzej jak zdrożeje bo wtedy stracisz:(

Pozdrawiam

Posted
Ja nie mam problemu z magazynowaniem, przelewaniem tańszego-droższego oleju napędowego. Jak mam pusty zbiornik podjeżdżam na stacje paliw, tankuję do pełna i w pole. Ci co mają dalej do CPN, zamawiają dostawę cysterną nawet na pole, tankują legalnie na fakturę Vat z późniejszymi płatnościami na przelew.