Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich forumowiczów po długiej nieobecnosci ;) Planuje zakup nowego traktorka do swojego parku maszynowego w granicach max do 100 KM typowo do uzytku do lekkich prac typu optyski ( opryskiwacz ciagany 1500l) rozsiewanie nawozów ( rozsiewacz 1000 kg ) no i transport głownie w okresie zniwnym czy przy kiszonkach chodzi mi głownie o marke co najlepsze zeby posłuzylo w miare rozsadnych kosztach eksploatacyjnych jak i zakupu no i rzecz jasna zebym co chwile nie witał sie z mechanikiem nie zebym go nie lubil ale kazdy wie o co chodzi ;) Bardzo prosze o porady , wymiany doswiadczeniem własnego sprzetu no i w miare mozliwosci przyblizone ceny, z góry wielkie dzieki i pozro wam wszystkim ;)

Posted

Polecilbym Kubote.Nie posiada w nadmiarze elektroniki i jest mało awaryjnym sprzętem. mimo wsokich obrotów silnika masz gwarancję najniższego zużycia paliwa. Przeglądy to średnia cena mniejsza niż Jd

ja zamierzam kupić też zakup kuboty w przyszłym roku w przedziale mocy 70 do 80 km.ja upatruje model 6060 lub 7040.,7060.Co do marki jest naprawdę dobra mam ładowarkę z silnikiem kuboty i milo się zaskoczylem zrywnoscia, żywotnośća i niskim zapotrzebowaniem na paliwo

• 4 weeks later...
Posted

Nad Kubota wlasnie sie zastanawiam wydaje mi sie ze nie bede rozczarowany ani awaryjnoscia ani spalaniem ani tez cena o zetorach slyszalem rozne legendy i lekko mnie odstraszaja NW I Case no wybacznie nie oszukujmy sie zywotnosci to wielkiej nie ma a JD czy Fend cena szalejaca co prawda mam wiekszego jelonka i jestem zadowolony ale on jest z 94 rocznika tak ze zupelnie odbiega od dzisiejszej gwarancji i wytrzymałosci nowych typow

Posted

No no ciekawy.... ciekawe jaka cena oczywiscie nigdzie nie chca podac ale mysle ze w granicach 160 tysi a znowuz mi bardziej zalezy na takim 100 KM ale to juz wtedy przekracza 200 tysi ale jak sie chce miec cos konkretnego i trzeba zabulic a powie mi ktos tak z wlasnego doswiadczenia jak te ciagniki sie sprawuja

• 2 weeks later...
Posted
Chyba jestem juz zdecydowany na kubote 9960 ogladalem jechalem podpytalem i naprawde jestem pod wrazeniem ze w tych czasach jednak robia jeszcze porzadne sprzety jak dojdzie do zakupu opisze wam jak sie sprawuje itd a poki co dziekuje wszystkim za udzial w dyskusji no za porady naprawde przydatne dzieki jeszscze raz i wesolych swiat ;)