Jump to content

Zakup maszyn, a kredyt hipoteczny

Recommended Posts

Posted
Cześć. Po ostatnich żniwach mój kombajn popsuł się na dobre. Myślę na razie nad zakupem czegoś nowego. Nie mam jednak takiej gotówki i zastanawiam się, czy to dobry pomysł, żeby wziąć pod zastaw części pola kredyt hipoteczny i z niego sfinansować zakup maszyny. Myślicie, że to dobry pomysł? Bez kombajnu będę stratny, a wolałbym coś nowego, a nie kolejny używany, który nie wiadomo jak długo pociągnie.
Posted

Banki chętnie udzielają kredytu na hipotekę bo to jest pewne zabezpieczenie [ sam brałem taki kredyt ] minus

jest taki że dopóki nie spłacisz kredytu nie możesz nic tknąć sprzedać zamienić .

Posted
Jak już coś to nie kredyt hipoteczny a pożyczka hipoteczna. Kredyt hipoteczny udzielany jest zwykle na nieruchomość. Pożyczka hipoteczna na w zasadzie dowolny cel. Jeżeli masz jakieś wartościowe nieruchomości to w zasadzie każdy bank z pocałowaniem ręki Ci go udzieli. Po szczegóły odsyłam na to forum: http://www.forum-kredytowe.pl/f149/ załóż tam konto i zadaj pytanie, tam masz dużo kumatych użytkowników, którzy Ci precyzyjnie odpowiedzą na pytanie.
Posted

Dla banków łatwiej zabezpieczeniem jest kakretna nieruchomość a z maszynami dochodzą dodatkowe ubezpieczenia i zabezpieczenia

Przez co kredyt może być tańszy w obsłudze bo ziemi nikt nie ukradnie nie spali itd

• 3 weeks later...
  • 1 month later...