Myśliwiec Posted November 10, 2014 Report Posted November 10, 2014 Cześć. Po ostatnich żniwach mój kombajn popsuł się na dobre. Myślę na razie nad zakupem czegoś nowego. Nie mam jednak takiej gotówki i zastanawiam się, czy to dobry pomysł, żeby wziąć pod zastaw części pola kredyt hipoteczny i z niego sfinansować zakup maszyny. Myślicie, że to dobry pomysł? Bez kombajnu będę stratny, a wolałbym coś nowego, a nie kolejny używany, który nie wiadomo jak długo pociągnie. Quote
pablos Posted November 10, 2014 Report Posted November 10, 2014 Banki chętnie udzielają kredytu na hipotekę bo to jest pewne zabezpieczenie [ sam brałem taki kredyt ] minus jest taki że dopóki nie spłacisz kredytu nie możesz nic tknąć sprzedać zamienić . Quote
Michałek Posted November 10, 2014 Report Posted November 10, 2014 Możesz sprzedać lub zamienić. Nic nie stoi na przeszkodzie. Pozdrawiam wszystkich na Forum! Quote
Tuzon Posted November 11, 2014 Report Posted November 11, 2014 Jak już coś to nie kredyt hipoteczny a pożyczka hipoteczna. Kredyt hipoteczny udzielany jest zwykle na nieruchomość. Pożyczka hipoteczna na w zasadzie dowolny cel. Jeżeli masz jakieś wartościowe nieruchomości to w zasadzie każdy bank z pocałowaniem ręki Ci go udzieli. Po szczegóły odsyłam na to forum: http://www.forum-kredytowe.pl/f149/ załóż tam konto i zadaj pytanie, tam masz dużo kumatych użytkowników, którzy Ci precyzyjnie odpowiedzą na pytanie. Quote
Michałek Posted November 12, 2014 Report Posted November 12, 2014 Kredyt jest udzielany tylko przez bank i jest określony cel finansowania. Pożyczka nie ma określonego celu finansowania. Pozdrawiam wszystkich na Forum! Quote
íktorn Posted November 14, 2014 Report Posted November 14, 2014 Dla banków łatwiej zabezpieczeniem jest kakretna nieruchomość a z maszynami dochodzą dodatkowe ubezpieczenia i zabezpieczenia Przez co kredyt może być tańszy w obsłudze bo ziemi nikt nie ukradnie nie spali itd Quote
Filip Posted December 3, 2014 Report Posted December 3, 2014 Można też spróbować kredytem bez zabezpieczenia ale wtedy okres maksymalnie do 5 lat. Quote
przemo123 Posted December 4, 2014 Report Posted December 4, 2014 raz przeglądałem internet w poszukiwaniu kombajna to był john deere w540 i tam coś pisało że można płacić raty po zbiorach Quote
wyl Posted December 9, 2014 Report Posted December 9, 2014 Polecam firmę outsourcingową oferująca pomoc dla firm w zakupie narzędzi i oprzyrządowania specjalnego. Pomagają w zakupie narzędzi w dobrej jakości i za rozsądną cenę Quote
AGATAR Posted February 6, 2015 Report Posted February 6, 2015 KREDYT DLA ROLNIKÓW PROSZĘ PISAĆ NA PRIV Quote
Recommended Posts