Gusiek Posted November 15, 2014 Report Posted November 15, 2014 Korzystacie? Zaczęłam się niedawno interesować, są ciekawe propozycje.Właśnie zapisałam się na szkolenie z prowadzenia rachunkowości w gospodarstwie w przyszłym tygodniu. Zdam relację Niedługo szkolenie z agroturystyki, ale płatne, no i ja już mam z tego zrobione studia podyplomowe. Chociaż tu może być bardziej praktycznie.Niedługo szykują się też szkolenia z dopłat i pomocy unijnej - to na pewno będzie obowiązkowy punkt u mnie Przepraszam, czemu ktoś mi zmienił tytuł wątku i dlaczego z błędem? Quote
Vademecum Posted November 15, 2014 Report Posted November 15, 2014 Korzystam ze wszystkich szkoleń Quote
Gusiek Posted November 15, 2014 Author Report Posted November 15, 2014 Wszystkich bez wyjątku? Jak oceniasz ich wartość merytoryczną? W jakim regionie jesteś? Quote
Gusiek Posted November 15, 2014 Author Report Posted November 15, 2014 To jak, drodzy Rolnicy, korzystacie? Quote
Vademecum Posted November 15, 2014 Report Posted November 15, 2014 Merytorycznie w porządku, można się wiele dowiedzieć, choć przyznaję, że w literaturze można wyczytać....Bezcenne porozmawiać z ludźmi, praktycy jak i naukowcy. Mam to szczęście, że jestem 20 km od WODRRegion ? Zachodnia małopolska, dach jury Quote
Gusiek Posted November 15, 2014 Author Report Posted November 15, 2014 Najbardziej właśnie liczę na praktyczną wymianę wiadomości na żywo Quote
Gusiek Posted November 20, 2014 Author Report Posted November 20, 2014 Zdaję relację.Pierwszy dzień do doopy. Usiadłam z tyłu, bo późno przyszłam, więc więcej się dowiedziałam, ile która z pań ma dzieci i co słychać u sąsiada pod pierzyną, niż z tego, co się działo na przedzie. Do tego, była to część wykładowa i prowadzące zadały sobie jedynie trud odczytania prezentacji.Było parę ciekawszych momentów, jak np. dyskusja o czekającym nas podatku dochodowym. Ale ogólnie do bani i była rozczarowana. I jedno wielkie narzekactwo wśród rolników.Za to dziś bardzo fajnie (udało mi się usiąść z przodu, co też było nie bez znaczenia), praktyczne zadania do rozwiązania, oswojenie z terminologią rachunkową dzięki temu, sporo merytorycznej dyskusji.I rozluźniona atmosfera, fajne i ciekawe rozmowy. Dzięki szkoleniu wiem nie tylko, że trzeba położyć nacisk na prowadzenie księgowości i porządek w papierach ze względu na rychłe (średnio rychłe) zmiany, ale też gdzie kupić najlepsze nioski, gdzie swojski chleb i sery owcze, gdzie po mąkę do młyna a gdzie nie kupować mleka I dobry obiad na koszt organizatora Ogólnie wrażenie dziś mi się bardzo poprawiło i na pewno będę celować w kolejne ciekawe szkolenia. Quote
Recommended Posts