Jump to content

Recommended Posts

Posted

5065E to ciągniki proste a ich linia produkowana jest od 3 lat lat i jak można oceniać taki ciągnik jak ktoś nim pojezdzi rok i napuka 500 mth. Indie zakupily licencje 330 i na jego bazie produkowaly nasze 30 potem zostały zmodernizowane

I dla mnie to technologicznie kraj zacofany i tyle że ma 1.3 mld ludzi czyni z niego liczącego się partnera czy producenta stwierdzam to ile jeździ nowych Tata aut w Polsce czy na zachodzie 0.2% to muwi o tym że ten kraj uczy się technologii a jej nie posiada w zaawansowanej technice produkcji

A powiedz mi kolego co produkuje Tianin Works

W Chinach i jeszcze jedna fabryka

Spółka zajmująca się logistyka i,sprzedażą znajduje się w Indiach i jest to spółka Joint Venture z 2 firmami Chińskimi

Posted

I tak. Mamy Jd made in USA sprzedawane przez made in India produkcji Chińskiej Republiki Ludowej

Nikt nic nie wie czeski film

I jak ktoś powie ze ten ciągnik jest amerykański to. Ma rację jak indyjski też. Ma rację

Jak chiński też ma rację śmieszne ale prawdziwe

A ekonomia jest taka żeby tanio zrobić Jd za 100 tyś to jest produkowany

Tam gdzie najtaniej

Posted

Spalanie jest bardzo małe praktycznie niezauważalne w lekkiej pracy np wlałem kiedyś około 10l jeździłem nim cały dzień w kombajnie do warzyw obroty małe bo tylko 1100 jak zjeżdżałem to dopiero zaświeciła się kontrolka. Bardzo dobry jest do pryskania, siania czy też do koszenia ponieważ ma bardzo dobry skręt. nie jest zbyt ciężki ale uciąg ma dobry jak na swoją wagę dwie przyczepy 4,5t pociągnie bez problemu

Bardzo chwalę sobie ten ciągnik, można w nim zmieniać kierunek jazdy bez wciskania sprzęgła nie odpali jak jest wałek załączony lub rewers wbity ciągnik naprawdę warty swojej ceny

Jest jedna wada tego ciągnika szyby są strasznie drogie za drzwi muszę zapłacić około 2000 zł a tylna kosztuje około 1000 zł

Posted

Dziękuję przymierzam się do kuboty zamiast 60 bo,duże ciągniki posiadam i myślę o modelu 6040 lub 6060

Względnie trochę mocniejszy maksymalnie z serii 70 to może i w ciut większych maszynach użyje ale większego bym nie chciał bo mam ciągnik 105 km i 167 i taki by mnie zadowalal

A na szyby nie wybijac o ile to możliwe ja kiedyś prasowalem z otwartymi drzwiami i 650 zł nie moje

Bo zachaczylem centymetr o balot

• 2 weeks later...
Posted

John Deere 5055E

3-cylindrowy silnik PowerTech M o pojemności 2,9 litra z turbodoładowaniem mocy 55 KM

Maksymalny moment obrotowy przy 1800 obr./min 213 Nm

Przekładnia 9F/3R z funkcją rzędowej zmiany kierunku jazdy

Możliwość wyboru wersji z napędem na 2 lub 4 koła

WOM 540 i 540E.

Dodam że w prasowaniu słomy pali 3 litry na godzine.