Jump to content

Recommended Posts

Posted
Możecie polecić jakieś porządne buty ochronne do pracy nie tylko na gospodarstwie ale także przy drobnych pracach budowlanych? Najlepiej aby były na grubej podeszwie i ocieplone. Z góry dziękuję za pomoc :)
Posted
Idź do najbliższego sklepu z odzieżą ochronną, artykułami BHP itd. W tych sklepach są specjalistyczne buty praktycznie do każdej pracy za w miarę rozsądne pieniądze. Tam Ci doradzą jakie będą najlepsze, bo tych butów jest naprawdę sporo. ;) Pozdrawiam :)
Posted
Szukaj butów z mocną podeszwą i przynajmniej na oko porządnym protektorem. Noski zakute w blachę lub tworzywo maja raczej każde robocze. patrz żeby miały jak najmniej tworzywa sztucznego i materiału. Często można znaleźć robocze z dziurkami lub wstawkami na bokach poprawiającymi oddychanie stopy. Na budowę się nie nadają. Przejdziesz mokrą trawę czy trochę się polejesz i w butach mokro. To buty dedykowane do zakładów. Zainwestuj w dobrą wkładkę nie będzie się tak pociła stopa, nie będzie bolała i ograniczysz smród he he. Marki ci nie powiem każdy ma swoje indywidualne gusta a i po fotkach z neta nic nie wywnioskujesz.
Posted

Miałem poważne problemy z butami i długo szukałem nie szczędząc kasy. Przez wiele lat nic. Robocze się nie spełniały ale na tu wspominaną deltę nie trafiłem. Takie nazwę to zwykłe buty zaczynały być wygodne po trzech miesiącach, kiedy już coś z nich odpadało. Miałem problemy z marznącymi nogami, mokrymi i spoconymi, albo okaleczenia. Ktoś ze znajomych namówił mnie na buty trekingowe - experymentalnie odżałowałem tysiaka za Dolomit-y. I wtedy poczułem niebo dla stóp. Jeździć samochodem

w tym trudno :) Poszukałem takich na necie używanych, choć zawsze byłem przeciwny używanym butom. Znalazłem za sto zetów naprawdę jak nówki. Pochodziłem w nich trochę i zorganizowałem jeszcze kilka par. Strzał w 10

Używam tych butów jak robocze na co dzień koło domu do traktora, a nawet do obsługi hodowli również do prac budowlanych.

Może ktoś się zdziwi, ale żniwa również obskoczyłem w wysokich butach trekingowych. Ważne, żeby mieć kilka par butów i co kilka godzin zmieniać, buty muszą odpocząć.

Pozdrawiam

Posted
Ja też od kilku miesięcy mam buty delta i jestem z nich z nich zadowolony. Dobrze się w nich pracuje a przy tym są nieprzemakalne, dobrze chronią od zimna, podeszwa jest chyba antyprzebiciowa i nie do zdarcia no i przód mają zabezpieczony przed uderzeniami. Czyli generalnie wszystko co najważniejsze. Mam nadzieję, że zimą nie będą się ślizgać ;) Ja kupowałem przez internet na sklep.probhp.eu bo u mnie tylko gumiaki sprzedają :P
  • 3 years later...
Posted

Najlepiej zrobisz jeżeli najpierw przetestujesz dane obuwie na żywo, zobaczysz czy są wygodne oraz jaka jest jakość ich wykonania, po czym zamówisz w sklepie internetowym gdzie będzie po prostu taniej.

• 1 year later...
Posted

Po pierwsze liczy się tutaj dobranie odpowiedniego rozmiaru tak aby było wygodnie nam albo pracownikowi. Buty nie mogą być za małe, nie mogą uciskać - podczas pracy noga może spuchnąć.

Kupując buty robocze warto zainwestować w produkt znanego producenta – zapewnia to wysoką jakość wykonania co przekłada się na zwiększenie długości używania obuwia. Poza tym obuwie musi spełniać odpowiednie normy wykonania.

Jesli miałbym tutaj polecić sklep to będzie to:

Z uwagi na to,ze buty są tam naprawdę dobrej jakości. 

• 3 months later...
Posted

Możecie polecić jakieś porządne buty ochronne do pracy nie tylko na gospodarstwie ale także przy drobnych pracach budowlanych? Najlepiej aby były na grubej podeszwie i ocieplone. Z góry dziękuję za pomoc :)

Zajrzyj do hurtowni avacore ( są producentem). Podrzucam linka do strony. Osobiście korzystam z, pracuję na budowie i w gospodarstwie, sprawdzają się :)

• 2 months later...
  • 2 weeks later...
Posted

Ja ostatnio wypróbowałem buty ze Strzelcy Opolskich i jak wcześniej w ogóle nie chodziłem w butach bhp tak teraz zakładałbym wszędzie, no dosłownie :) tak mi przypadły ii są wygodne, teraz zamówiłem model na zimę z ociepleniem

• 4 weeks later...
Posted

kiedyś lubiło się co się miało, a dziś jest wybór. Temat butów jest wielki. Napewno nie można non stop chodzić w jednych butach przez cały dzień. i nie dla wygody tylko zdrowia.

Dobre buty robocze są nasze polskie , cza dać około 2 stówy a wybór jest spory,

• 7 months later...