krzysztofvip7 Posted March 3, 2009 Report Posted March 3, 2009 no lubią paliwo i to bardziej jak te srarsze modele zbiornik 120l nie od parady;D ale tak ogólnie to fajne ciągniczki, pod innymi wzgledami dużo sie nie różnia od zachodnich...komfort nie przeciętny, silniki mocne czego więcej chcieć Quote
ursus c -355 Posted March 4, 2009 Report Posted March 4, 2009 no ale swoje spalają a jak im sie przydupi ile fabryka dała to wir baku jak by jakiś tajfun przeszedl Bogdan Kołodziejczyk 1 Quote
krzysztofvip7 Posted March 4, 2009 Report Posted March 4, 2009 no masz racje kiedyś miałem okazje polatać 6421 i mu troche wygarnełem to sam nie wiedziałem kiedy wiadro ON poszło...wdg mnie dużo więcej spalił od 7211 Quote
slawcik Posted March 13, 2009 Report Posted March 13, 2009 te nowe powinni mniej palić niż te starsze.a jest odwrotnie.producent powinien bardziej stawiać na oszczędność!!!!!! Quote
krzysztofvip7 Posted March 14, 2009 Report Posted March 14, 2009 te nowe powinni mniej palić niż te starsze.a jest odwrotnie.producent powinien bardziej stawiać na oszczędność!!!!!!wiesz czemu tak jest że one tyle chlają...zresztą wszystkie nowe ciągniki doja równo, ponieważ ciągle podwyższają normy dot emisji CO2 do atmosf. (czyli spalania) np. Zetor obecnie jak sie nie myle wprowadził EUROIII i to wszystko wpływa na spalanie...w ciągniku masa filtrów i tyle...głupota jedna wielka...tymi nowymi ciągnikami nigdy w życiu oszczedności nie zrobisz...a to co o nich w ulotkach piszą to jedna wielka bajka... Quote
slawcik Posted March 14, 2009 Report Posted March 14, 2009 masz racje.ładnie wszystkie wyglądają ale do oszczędnych nie należą.ale jak więcej spalają to więcej zanieczyszczeń wydalają.to jaka to ekologia? Quote
krzysztofvip7 Posted March 15, 2009 Report Posted March 15, 2009 masz racje.ładnie wszystkie wyglądają ale do oszczędnych nie należą.ale jak więcej spalają to więcej zanieczyszczeń wydalają.to jaka to ekologia?nie nie to właśnie tak nie jest...one mniej spalin wydalają... Quote
krzysiek Posted March 15, 2009 Report Posted March 15, 2009 hmura czarnego dymu z tłumnika hla jak nałogowic i wy piszecie że to ekologicznie . kiedyś rozmawiałem z jednym gościem na temat tyh norm spalania i on mi powiedział że każdy MF z lat osiemdziesiątyh te normy przehodzi bez problemu. zetor od lat sześdziesiątyh ze sfymi silnikami nierobi prawie nic tylko je rozwierca tokłada turbiny i katalizatory zamiast kupić jakiś pożądnu silnik lub przebudować swuj zmienić układ korbowy rozżąd głowice. nic dziwneg że czesi jesienią w z zetora wyżucili wszystkich prezesów i nadzur na bruk może coś się ciekawego zaczne dziać i znów zetor będzie słynoł z niezawodności i porzodnej konstrukci Quote
Recommended Posts