Jump to content

Recommended Posts

Posted

Na Pomorzu cieplej wyganiam o 11 zganiam o 16 po południu zasada jest taka aby nie było mniej niż 4 C

i krowy miały się gdzie skryc ja mam poplon zagrodzony z 1 ha lasu i krowy się tam schowaja jak wieje

Posted
U mnie nie dostają nic , mają dostęp do wody zawsze, i duże pola z młodą trawą. byki rosną szybko,są duże,ubite :)oczywiście pasą się z krowami więc mleka mają pod dostatkiem. Gdy zaczął się okres pasienia, bycki wychodziły jako małe cielątka, teraz gdy wróciły już są dośc duże :)
Posted

Byki pasiecie od Wiosny do Jesieni tak i to wygląda tak że one cały ten okres spędzają na pastwisku a wy co nie którzy wozicie im kiszonkę i paszę tak oraz wodę tak ?

Pozdrawiam :)

my nie wozimy im nic :) a reszta to nie wiem. nie spotkałam się ztakim czymś, przecież mają trawe, w naszym przypadku mają ogrodzone duże pola do tego jakieś zródła z wodą ale nie wszędzie więc wywozimy im w beczce wodę i poimy rano, popołudniu i wieczorem. Oczywiście zawsze jakieś krzaki mają zagrodzone aby w upalne lato miały cień :)