Jump to content

Recommended Posts

Posted

A trzymacie też jakieś mieszance albo trzymaliście jak jest ze sprzedażą nie ma problemu ?

 

 

u nas zadnego problemu ze sprzedaza nie ma :) ostatnio sprzedalismy byki waga jednego około tony , były rasy simental. dostawały mąkę, ziemniaki, łupiny, kapuste itp itp

Posted

A wy kupujecie byczki czy macie jałówki ? :)

 

różnie zależy co krowa ocieli :P zazwyczaj zdarzają się byczki :) oczywiście rasowe bo to przeciez mówisz weterynarzowi jakim ma zapłodnić :P a też kupujemy jednego, a raz kupiliśmy dwa bo to były bracia bliźniaki :)

  • 1 month later...
Posted
Temperatury są całkiem sprzyjające, więc uważam, że warto aby bydło było jeszcze na pastwiskach. Osobiście jestem zwolenniczką wolnego wypasu i wolę kiedy zwierzęta przebywają na otwartej przestrzeni niż w zamkniętych oborach. Dodatnie temperatury pozwalają również na "skubnięcie" trawki. Pewnie nie jest to żaden rarytas o tej porze ale zawsze jakaś świeża witaminka.
  • 3 weeks later...
Posted

U mnie już siedzą w oborze. Nie chce, zeby mi się pochorowały, niestety temperatury koło zera to juz dość niska temperatura dla każdego zwierzaka. A czym karmicie swoje bydło w okresie zimowym? Ja zastanawiam się nad dawaniem im młóta browarnego bo czytałam, ze to podnosi produkcję mleka, a w sumie teraz zielonego świeżego nie ma, więc może warto dać to tym moim krowom?

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...