Tobiasz Posted December 4, 2014 Report Posted December 4, 2014 A trzymacie też jakieś mieszance albo trzymaliście jak jest ze sprzedażą nie ma problemu ? Quote
gospodyni19 Posted December 4, 2014 Author Report Posted December 4, 2014 A trzymacie też jakieś mieszance albo trzymaliście jak jest ze sprzedażą nie ma problemu ? u nas zadnego problemu ze sprzedaza nie ma ostatnio sprzedalismy byki waga jednego około tony , były rasy simental. dostawały mąkę, ziemniaki, łupiny, kapuste itp itp Quote
Tobiasz Posted December 4, 2014 Report Posted December 4, 2014 Aha dziękuje koleżance Pozdrawiam Quote
gospodyni19 Posted December 4, 2014 Author Report Posted December 4, 2014 Aha dziękuje koleżance Pozdrawiam Wzajemnie trzeba było sprzedać żeby ustąpiło się miejsce dla następnych młodych byczków co zeszły z pastwisk na zimie do obory Quote
Tobiasz Posted December 4, 2014 Report Posted December 4, 2014 A wy kupujecie byczki czy macie jałówki ? Quote
gospodyni19 Posted December 4, 2014 Author Report Posted December 4, 2014 A wy kupujecie byczki czy macie jałówki ? różnie zależy co krowa ocieli zazwyczaj zdarzają się byczki oczywiście rasowe bo to przeciez mówisz weterynarzowi jakim ma zapłodnić a też kupujemy jednego, a raz kupiliśmy dwa bo to były bracia bliźniaki Quote
rolnik515 Posted December 12, 2014 Report Posted December 12, 2014 U mnie już nie widać krów na pastwiskach chyba sezon z pastwiskiem zakończony Quote
Tobiasz Posted December 12, 2014 Report Posted December 12, 2014 A jakie ogrodzenie polecacie dla bydła mięsnego ? Quote
ABC1981 Posted January 13, 2015 Report Posted January 13, 2015 Temperatury są całkiem sprzyjające, więc uważam, że warto aby bydło było jeszcze na pastwiskach. Osobiście jestem zwolenniczką wolnego wypasu i wolę kiedy zwierzęta przebywają na otwartej przestrzeni niż w zamkniętych oborach. Dodatnie temperatury pozwalają również na "skubnięcie" trawki. Pewnie nie jest to żaden rarytas o tej porze ale zawsze jakaś świeża witaminka. Quote
ewamalowana Posted February 1, 2015 Report Posted February 1, 2015 U mnie już siedzą w oborze. Nie chce, zeby mi się pochorowały, niestety temperatury koło zera to juz dość niska temperatura dla każdego zwierzaka. A czym karmicie swoje bydło w okresie zimowym? Ja zastanawiam się nad dawaniem im młóta browarnego bo czytałam, ze to podnosi produkcję mleka, a w sumie teraz zielonego świeżego nie ma, więc może warto dać to tym moim krowom? Quote
Recommended Posts