Miki Posted November 24, 2014 Report Posted November 24, 2014 Tak jak w temacie gdzie kupić odkładnice do tego pługa. Mam do Was jeszcze jedno pytanie ponieważ mam pełne odkładnice i czy da się założyć ażurowe (i gdzie kupić) czy trzeba inne słupice?Pozdrawiam! Quote
mateuszzetor Posted November 24, 2014 Report Posted November 24, 2014 tu masz różne części http://www.techagro.pl/products/188 a wątpię czy się da a jak się zrobić to koszty będą duże bo ja mam lemken 110 ażurowy i są drogie części Quote
grzepaku1 Posted November 24, 2014 Report Posted November 24, 2014 Unirol ma dużo odkładnic do kvernelanda, również ażurowe poszukaj na ich stronie a najlepiej zadzwonić ,można wynegocjować spory upust Quote
mateuszzetor Posted November 24, 2014 Report Posted November 24, 2014 ale mało kasy to nie będzie kosztować a czemu chcesz wymienić na ażury i czy nie lepiej kupić ażurowy a ten sprzedać Quote
Miki Posted November 24, 2014 Author Report Posted November 24, 2014 Lemken tak czy tak ma strasznie drogie części. Ażur chce bo mam bardzo ciężkie ziemie. Odkładnice ażurowe mimo, że są droższe to utrzymanie wychodzi taniej bo wiadomo odkładnica zużywa się nierównomiernie więc w w zwykłej musisz wymienić tak czy siak całą, a tu wymieniasz tylko pasek i jedziesz dalej. Quote
mateuszzetor Posted November 24, 2014 Report Posted November 24, 2014 masz racje ale ja kupiłem 4 skibowy ażurowy w bardzo dobry stanie tylko stan wizualny był tragiczny ale teraz po malowaniu wygląda jak nowy a ja mam na 25 hektarach to mi się tak szybko nie zedrze a jak coś to szukać okazjii mi się bardziej opłaca nad spawać wydzierające miejsce i jest ok tanimi kosztami Quote
íktorn Posted November 25, 2014 Report Posted November 25, 2014 Lemiesze.plKupowałem od nich Dobre ceny za lemiesze placilem po 100 zł z przesyłka za odkladnie 230Do lemken granat są to podróbki ale dobrze zrobione Quote
íktorn Posted November 25, 2014 Report Posted November 25, 2014 Bez problemu kupisz robią do conajmniej 20 marek I po kilka do kilkunastu rodzaju z każdej firmy Ja na ich lemieszach orałem do 200 ha Quote
Miki Posted November 25, 2014 Author Report Posted November 25, 2014 Ale jak ogladałem oferte to do Kverneland'ów ażurów nie mają i ma ktoś jakieś rzeczowe informacje na temat zmiany lemieszy czy nie za bardzo? Quote
wheatlover Posted March 13, 2015 Report Posted March 13, 2015 W poszukiwaniu sprzętu rolniczego polecam Ci przeglądać oferty na dużych portalach. Po pierwsze masz tam sporą bazę firm produkujących/sprzedających taki sprzęt, a po drugie sporo ofert z podziałem na kategorię, zarówno sprzętu nowego, jak i używanego. Jeśli zależy Ci, żeby zrobić w miarę kompleksowe rozeznanie przed zakupem to w tym kierunku bym poszedł. Najczęściej znajdziesz to co Cię interesuje. Quote
Recommended Posts