Jump to content

Recommended Posts

Posted

Tak jak w temacie gdzie kupić odkładnice do tego pługa. Mam do Was jeszcze jedno pytanie ponieważ mam pełne odkładnice i czy da się założyć ażurowe (i gdzie kupić) czy trzeba inne słupice?

Pozdrawiam!

Posted
Lemken tak czy tak ma strasznie drogie części. Ażur chce bo mam bardzo ciężkie ziemie. Odkładnice ażurowe mimo, że są droższe to utrzymanie wychodzi taniej bo wiadomo odkładnica zużywa się nierównomiernie więc w w zwykłej musisz wymienić tak czy siak całą, a tu wymieniasz tylko pasek i jedziesz dalej.
Posted

masz racje ale ja kupiłem 4 skibowy ażurowy w bardzo dobry stanie tylko stan wizualny był tragiczny ale teraz po malowaniu wygląda jak nowy a ja mam na 25 hektarach to mi się tak szybko nie zedrze a jak coś to szukać okazji

i mi się bardziej opłaca nad spawać wydzierające miejsce i jest ok tanimi kosztami

• 3 months later...
Posted

W poszukiwaniu sprzętu rolniczego polecam Ci przeglądać oferty na dużych portalach. Po pierwsze masz tam sporą bazę firm produkujących/sprzedających taki sprzęt, a po drugie  sporo ofert z podziałem na kategorię, zarówno sprzętu nowego, jak i używanego. Jeśli zależy Ci, żeby zrobić w miarę kompleksowe rozeznanie przed zakupem to w tym kierunku bym poszedł. Najczęściej znajdziesz to co Cię interesuje.