íktorn Posted November 26, 2014 Report Posted November 26, 2014 Jak to mówią gniot a nie łamiot sia Quote
massay1 Posted November 26, 2014 Report Posted November 26, 2014 A no co ty. Od tyłu pod siłownikiem odkręcasz cztery śrubki, zdejmujesz taką małą pokrywkę a pod nią jest regulacja wom. Wykręcasz dwa wkręty regulacyjne. Od tyłu odkręcasz wszystkie śruby na około pokrywy wałka wom i wyciągasz cały mechanizm wom. Bierzesz to ustrojstwo na warsztat, regenerujesz i zakładasz z powrotem. Tyle. Wcześniej trzeba olej spuścić. Jeżeli chcesz wyremontować skrzynię pośrednią nie trzeba zdejmować kabiny, jeśli skrzynię biegów nie trzeba zdejmować kabiny a jeśli tylny most nie trzeba zdejmować kabiny. Quote
Mikruss Posted November 27, 2014 Report Posted November 27, 2014 jak nie kupi nic za 30 kola??Jak poszukasz to kupisz w super stanie dobrego Fiata (do chyba 2000 roku New Holland trzaskał je tylko w nowej kabinie), skrzynia prosta jak drut, 2 synchronizatory, koszt jednego ok 200 zł nowy, pompy olejowe kupisz w serwisie za 700 zł, silnik Iveco niezniszczalny, mało pali. Miałem (miesiąc temu sprzedałem) fiata 780 miał z przodu zawieszone 400 kg obciążników i targał plug 3 skibowy wywrot Goizin na hydraulicznych zabezpieczeniach, ciężki jak diabli (dla porównania mam teraz Valtra 6550 bez obciążników i buja nią niesamowicie)i szedl w polu duzo lepiej jak nasze ursusy, silnik bardzo zrywny itp. A co ma się zepsuć to dostaniesz szybko i tanio. Quote
tomecki696969 Posted December 4, 2014 Report Posted December 4, 2014 Miałem LTZta i nie polecam dość często sprzęgło się pali (nie mówcie że gówniany kierowca lub coś w tym stylu) w tych ciągnikach jest za słabe sprzęgło do jego masy Quote
Recommended Posts