pablos Posted November 27, 2014 Report Posted November 27, 2014 Witam , w belarusie siadła mi świeca płomieniowa , słyszałem że pasuje od MFa i jest dużo lepsza nie wiem tylko od jakiego modelumoże ktoś robił taką zamianę Quote
Stiven1983 Posted November 27, 2014 Report Posted November 27, 2014 Wykręć z belarusa i kup podobną ale od MFa.Może w sklepie będą wiedzieć. Quote
massay1 Posted November 27, 2014 Report Posted November 27, 2014 Pewnie że pasuje. A dokładnie iskra z forda transita na 12 V lub podróba. Taka sama jest w MF.Od ruskiej świecy odciąłem flanszę za którą się ją przykręca, przyspawałem nakrętkę a właściwie jej fragment z dosłownie trzema zwojami i przykręciłem do kolektora.Kupujesz rurkę od świecy z MF-a i nią łączysz świecę z układem paliwowym ciągnika pomiędzy filtrem paliwa a pompą wtryskową. Sama świecę łączysz kablem który był w ruskiej podłączony do żarnika i chodzi jak złoto. Quote
Recommended Posts