pablos321 Posted November 29, 2014 Report Posted November 29, 2014 Mam pytanie czy Rolnicza Spółdzielnia Produkcyjna wchodzi w skład Jednostek Samorządu Terytorialnego ? Chodzi o dzierżawę ziemi czy akt notarialny może być podpisany na okres 5 lat czy tak jak z osobą prywatną na 10 lat? Chodzi o wsparcie dla Młodych Rolników Dzięki za odpowiedź Quote
Urszula Posted February 24, 2015 Report Posted February 24, 2015 Jednostki samorządu terytorialnego to gmina, powiat i województwo, natomiast rolnicza spółdzielnia produkcyjna to samodzielna osoba prawna (podmiot prywatny). Z tego wynika, że umowa dzierżawy musi być podpisana co najmniej na 10 lat. Quote
gk21 Posted March 31, 2016 Report Posted March 31, 2016 Kto powinien dostawać dopłaty w przypadku dzierżawy właściciel czy dzierżawca? Quote
Robert ;-) Posted March 31, 2016 Report Posted March 31, 2016 Powinien ten co uprawia ziemię,ale to kwestia do gadania się ją mam dzierżawy ze zbieram tylko, podatek i dopłaty mnie nie obchodzą Quote
adam1208 Posted March 31, 2016 Report Posted March 31, 2016 Ja też zbieram tylko tyle co z pola, a właściciele biorą dopłaty. Quote
Vademecum Posted March 31, 2016 Report Posted March 31, 2016 Dopłaty należą się do upraw, więc temu co uprawia , chyba , że jest umowa innna, ale ja miałem przypadek gdzie ja i właściciel zgłosiliśmy pomimo umowy, że ja zgłaszam i po okazaniu umowy dzierżawy i faktur to ja dostałem dopłate,a na polu dziś rosną drzewa Quote
gk21 Posted April 4, 2016 Report Posted April 4, 2016 A ile powinno się płacić za dzierżawę 1 ha klasa 3a ? Quote
Tofik Posted April 4, 2016 Report Posted April 4, 2016 Przecież to już było wałkowane kwestia dogadania Dotacje bierze właściciel a ty zbierasz co zasiejesz albo jeszcze np. tonę zboża właścicielowi oddajesz bądź równowartość tego zboża Pozdrawiam Ps.A ile powinno się płacić za dzierżawę 1 ha klasa 3a ? nic i niech ie cieszy że mu pole ugorem nie stoi Quote
Vademecum Posted April 4, 2016 Report Posted April 4, 2016 w tym wypadku słowo " powinno " nie istnieje. Tyle ile wytargujesz.... Quote
Recommended Posts