Jump to content

Recommended Posts

Posted

Mam pytanie czy Rolnicza Spółdzielnia Produkcyjna wchodzi w skład Jednostek Samorządu Terytorialnego ?

Chodzi o dzierżawę ziemi czy akt notarialny może być podpisany na okres 5 lat czy tak jak z osobą prywatną na 10 lat?

Chodzi o wsparcie dla Młodych Rolników

Dzięki za odpowiedź

• 2 months later...
Posted

Jednostki samorządu terytorialnego to gmina, powiat i województwo, natomiast rolnicza spółdzielnia produkcyjna to samodzielna osoba prawna (podmiot prywatny). Z tego wynika, że umowa dzierżawy musi być podpisana co najmniej na 10 lat.

• 1 year later...
Posted
Dopłaty należą się do upraw, więc temu co uprawia , chyba , że jest umowa innna, ale ja miałem przypadek gdzie ja i właściciel zgłosiliśmy pomimo umowy, że ja zgłaszam i po okazaniu umowy dzierżawy i faktur to ja dostałem dopłate,a na polu dziś rosną drzewa
Posted

Przecież to już było wałkowane kwestia dogadania :)

Dotacje bierze właściciel a ty zbierasz co zasiejesz albo jeszcze np. tonę zboża właścicielowi oddajesz bądź równowartość tego zboża

Pozdrawiam

Ps.A ile powinno się płacić za dzierżawę 1 ha klasa 3a ? nic i niech ie cieszy że mu pole ugorem nie stoi  :P