Jump to content

Recommended Posts

Posted
rolnik ma racje ze lepiej obrotowy ale jak wolisz zwykły to lepszy będzie unia grudziądz 3 skiby ma mocniejszą ramę mam taki na sprzedasz choć sam używam teraz lemken 110 ażurowy a obrotowy 3 skiby będziesz miał ciężko podnieść ursus 66 konnym chyba ze będzie na bardzo lekkiej ramie
Posted
właśnie taki pług podobny do tego ostatnio sprzedałem nie cieszył się dużym powodzeniem bo jak go wystawiłem w sierpniu to dopiero kupiec trafił się w listopadzie sprzedałem go ponieważ na moich ziemiach za ciężka była robota nim z ursusem c 330 nie chwale sobie go ponieważ przejechało się kawałek i zapychało się cały czas także do niczego ta robota
Posted

Dzięki za tak szybką odpowiedź. Obrotówki na lekkiej ramie raczej nie znajdę. Myślałem, że ten będzie w miarę mocny ale skoro może nie wytrzymać na kamieniu to z niego zrezygnuję.

simson54 za jaką cenę sprzedałeś? Czy też był 3 skibowy?

Posted

simson a umiałeś go uciągnąć bo jak za wolno jechałeś to też bardziej się zatykał ale też go nie polecam a c330 to się ciągnie 2 skiby chyba ze do podorywki to może być trzy albo więcej

mocniejszą ramę ma unia grudziądz

Posted
Posted

Tak da rade bo te pługi to lekkie *35

Jak założysz *50 to niestety 85 koni minimum przy 3

110 przy 4 i 150 przynajmniej przy 5

Są też pługi bardzo ciężkie gdzie 5 waży 2700 kg i 250 koni wymagane

Posted

Kolego Tree mój był 5 skib ale orałem 4 bo jak mówie 30 dostawała w pizde jeszcze na glinie także wiesz na wolnym szło elegancko a opchnołem go za 500 zeta

Kolego Mateuszzetor to był do podorywki

Posted
Myślisz ze sprzedający pojedzie specjalnie na wagę by dowiedzieć się wagi dla Ciebie? Nie sadze. Nie każdy kupuje plug z jakimikolwiek papierami by byla zawarta jego waga. Poprostu musisz pytać w jakim ciagniku pracowal dany plug i będziesz miał ogólnikowe rozeznanie.
Posted
Wiem, że obrotowe lepsze ale pompa w moim ursusie może sobie nie poradzić z takim pługiem. Potrzebuję zagonowy i chyba kupie unię grudziądz bo najtańszy chociaż ten 3 skibowy rabewerk na sprężynach mnie zaciekawił. Na oko wygląda na dość ciężki i pewnie taki jest.
Posted

Skoro postanowiłeś że ma być zagon to lepiej poszukaj i kup coś zachodniego a niżeli Unie Grudziądz bo te pługi to przeżytki, one były dobre ale 20 lat temu.

Pozdrawiam

Posted
Jezeli Unia Grudziadz to tylko na duzych odkładnaich ;) posiadam pług unia grudziadz 4 skibowy na duzych odkładnaich i nie jeden pług zachodzi tak dobrze nie orze ;) Trzeba tylko poswiecic 2-3 przejazdy na ustawienie pługa i pole jet bardzo równe