Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam

Mam zamiar zakupić prase rolująca do ciągnika renault 90.34. Moc to około 83km. Cena do około 30tyś. Lepsza jest na sznurki czy też siatkę?? Na pasy czy łańcychy?? Będzie prasowana tylko słoma.

Pozdrawiam

Guest Gość
Posted
Jezeli bedzie prasować tylko słomę to lepsza na siatke i łańcuchowa lepiej ubija łańcuchami ja mam Sipme z-569/1 ona jest łańcuchowo-walcowa.mam ją już 9 lat i wymieniałem tylko łańcuchy napędzające ta prasa pracuje z pronarem 82a 81 km. ale możesz też wybrac prase Metal -Fach sąsiad ją ma isobie ją chwali. a z zachodnich to Claas Krone John Deere itd .Pozdrawiam
Guest Gość
Posted
Ten claas variant 180 jednak będzie za duza na 80km ona jest zmienno komorowa ijest na pasy a jeżeli chodzi o modele claasa to bardzo się nie oriętuje bo poprostu w mojej okolicy ich nikt nie ma w mojej mieścowości sa tylko Sipmy i prasa metal-fach z562 i wspomiany wceśniej sąsiad prasował słome Ursusem c-360 ana sipme potrzeba od 55km.a na zachodnich sie nie znam. POZDRAWIAM.
Guest Gość
Posted
Nie kupuj metal fach do słomy. to jest walcowa nie będzie prasować suchej słomy