Jump to content

Recommended Posts

Posted
Hej tak jak w temacie - muszę wykonać przelew Przelew pieniędzy z Polski do Szkocji. Niestety ale mój brat nie będzie mógł przyjechać w tym roku na święta.. z rodziną postanowiliśmy wysłać mu trochę pieniędzy aby sam zorganizował sobie tam małe święta. Macie jakiś sposób na taki przelew?
Posted

western union' date=' po za tym zawsze wydawało mi się że za granicę wyjeżdża się żeby zarobić i przywieźć do kraju, lub wspomóc pozostających tutaj bliskich, ale widocznie czasy się zmieniły i jest na odwrót...

[/quote']

No mój brat jest na wymianie studenckiej - Erasmus. To za bardzo czasu nie ma jak pracować jak się uczy. To miała być taka szkoła życia dla niego bo zazwyczaj to z rodziną mieszkał.

Tak porównując western union i Easysend to ten drugi ma lepszą ofertę zdecydowanie. A Tuzon Ty miałeś okazję wysyłać pieniądze przez to Easysend? Jak długo idzie taki transfer może wiesz?

Posted

Wysyłałem w jedną i w drugą stronę i zawsze kasa dochodziła w wyznaczonym czasie.

Przelew z polski dojdzie do UK w ciągu 24h (zwykle jest to nawet szybciej). Nadajesz przez internet (coś jak zwykły przelew z banku x do banku y).

Posted

No' date=' kolego piszesz pół prawdy i dziwisz się takiemu komentarzowi. Ja szczerze powiedziawszy też tak to odebrałem :)

[/quote']

A kto powiedział że chce się spowiadać od razu z całego życia?

problemem jest to jak wykonać przelew a nie kto gdzie i ile zarabia - i skąd dokąd powinny być przelewane pieniądze..

Wysyłałem w jedną i w drugą stronę i zawsze kasa dochodziła w wyznaczonym czasie.

Przelew z polski dojdzie do UK w ciągu 24h (zwykle jest to nawet szybciej). Nadajesz przez internet (coś jak zwykły przelew z banku x do banku y).

Porównując koszta to Easysend lepiej wypada niż WU. No i czas realizacji 1 dzień jak dla mnie bomba. Jeszcze mam sporo czasu na zdecydowanie ale mam już faworyta.

Posted

Przelewałem kilkoma sposobami. Od kilku miesięcy Easysend. Nie dość,że sprawdzona, znana firma ( praktycznie połowa znajomych, z którymi pracowałem za granicą tak przelewała kasę) to jeszcze jest tanio. Płacisz 2 funty i przelewasz ile chcesz. Kurs również mają bardzo dobry. Taki jak jest normalnie - nie manipulują nim sztucznie jak niektóre banki.

Natomiast nie polecam zupełnie opcji Pay Pal. Nie dość, że prowizja bardzo wysoka to potem jak jest jakiś problem to bardzo ciężko jest się z nimi skontaktować. Kiedyś tak przelewałem ale zrezygnowałem kiedy zakosili mi jakieś 5% prowizji jak płaciłem kartą debetową.....

Posted

Przelewałem kilkoma sposobami. Od kilku miesięcy Easysend. Nie dość' date='że sprawdzona, znana firma ( praktycznie połowa znajomych, z którymi pracowałem za granicą tak przelewała kasę) to jeszcze jest tanio. Płacisz 2 funty i przelewasz ile chcesz. Kurs również mają bardzo dobry. Taki jak jest normalnie - nie manipulują nim sztucznie jak niektóre banki.

Natomiast nie polecam zupełnie opcji Pay Pal. Nie dość, że prowizja bardzo wysoka to potem jak jest jakiś problem to bardzo ciężko jest się z nimi skontaktować. Kiedyś tak przelewałem ale zrezygnowałem kiedy zakosili mi jakieś 5% prowizji jak płaciłem kartą debetową.....

[/quote']

Paypal ma aż 5 procent prowizji ? nie to odpada... zdecydowanie!

a to prawda o ostatnich zajściach że blokują konta w Paypal?