rolnik12345 Posted December 7, 2014 Report Posted December 7, 2014 cześćmam takie pytanie bo mam 3 ha łąki a przy niej 1 ha lasu (własnego) i chcę zacząć hodować daniele czym bym musiał to ogrodzić i czy w zimę trzeba jakoś dokarmiać a jak tak to czym? I najważniejsze czy to jest opłacalne? Quote
Robert ;-) Posted December 7, 2014 Report Posted December 7, 2014 Czy sie oplaca nie wiem, ale ogrodzenie musi być na około 2m albo i wyższe mogło by być(siatka lesna) jak spadnie śnieg, to siano trzeba dać, no i oczywiście wodę ja bym dał lizawki.ps można kupić roczne sztuki za 500 zł. Quote
wiejskieżycie Posted December 7, 2014 Report Posted December 7, 2014 Jeśli bardzo Ci zależy na informacjach proponuję również (jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś) przeszukanie całej zakładki "PRODUKCJA ZWIERZĘCA", bo pytanie podobnego typu jak Twoje chyba już padały na forum. Pozdrawiam i życzę znalezienia informacji na nurtujące pytania. Może z tego wątku coś Ci się przyda: http://www.rolnik-forum.pl/Thread-hodowla-jeleniowatych-opinie Quote
rolnik12345 Posted December 7, 2014 Author Report Posted December 7, 2014 a jakieś dopłaty unijne są na takie hodowle a oprócz siana to coś jeszcze im można dawać typu kiszonka ,ziemniaki ,buraki pastewne Quote
rolnik515 Posted December 11, 2014 Report Posted December 11, 2014 U nas w okolicy gościu choduje danieleI tak musi być ogrodzone , zimą dokarmiać tak jak kolega powiedział sianem można też jakimiś ziemniakamiChyba jest opłacalne jak hoduje 5 lat Quote
Recommended Posts