sebafhu Posted December 9, 2014 Report Posted December 9, 2014 Witam. Mam pytanie związane z przednim napędem w Ursus C -360 a mianowicie który waszym zdaniem będzie lepszy? Od ZIŁ'a czy od ROBUR? Jeżeli ktoś zna odpowiedź na pytanie to proszę o pomoc Pozdrawiam. Quote
Rolnik7343 Posted December 9, 2014 Report Posted December 9, 2014 Moim zdaniem bedzie lepszy od robura Quote
Rolnik7343 Posted December 9, 2014 Report Posted December 9, 2014 Nie ale podobno są bardziej wytrzymałe Bo jednak ludzie montuja od robura napedy od ziła nie słyszałęm zeby ktos montował Quote
massay1 Posted December 9, 2014 Report Posted December 9, 2014 Patrząc na te mosty to widząc z robura chce mi się śmiać. Jest przeokropnie śmiesznie zrobiony. Z ziła znów na pewno mocniejszy, ma zamknięte jabłka na zwrotnicach i przekładnię zwalniającą przed dyferencjałem jeśli się nie mylę. Możliwe że ma mniejszy skręt. To trzeba by sprawdzić. Quote
sebafhu Posted December 9, 2014 Author Report Posted December 9, 2014 To już sam nie wiem:) Może ktoś się jeszcze wypowie? Byłbym wdzięczny;) Quote
massay1 Posted December 9, 2014 Report Posted December 9, 2014 Od robura raczej jeden z najprostszych do przerobienia. Pochwy mostu odkręcane od obudowy dyferencjału łatwo do skrócenia na średniej wielkości tokarce, dostępność mostów duża i cena nie wielka. Ził ma całą pochwę w jednym kawałku. To skrócić już nie jest takie proste. Bardzo fajny most jest z ify. Zwolnice w pastach i mały dyferencjał, zgrabna budowa, posiada blokadę, niemożliwa wytrzymałość i duży prześwit. Quote
izydor6280 Posted December 10, 2014 Report Posted December 10, 2014 jeśli nie myślisz o ładowaczu popatrz na mosty z LR, na pewno będzie zwrotniejszy Quote
massay1 Posted December 10, 2014 Report Posted December 10, 2014 Lżejszy przede wszystkim chociaż można spotkać opinię że też mają kiepski skręt. Najłatwiejszy do adaptacji jest na pewno z robura. Quote
Recommended Posts