troszkin Posted December 9, 2014 Report Posted December 9, 2014 Witam was dlugo juz nie odwiedzalem tej strony czas zaczac. Moje pytanie jest takie przyjechali do mnie dzisiaj z PAŻP (polska agencja zeglugi powietrznej). Spodobalo im sie moje pole. Chcieli by postawic masz 50 metrowy ktory ma pomoc samolotom w nawigacji czy jakos tak to tlumaczyli. Moje pytanie to jaka cena za m2. Bo w polsce sa tylko 3 takie maszty i wogule sie nie orientuje Pozdrawiam Quote
rolnik1500 Posted December 10, 2014 Report Posted December 10, 2014 Ja na Twoim miejscu wyszedłbym z ceną rynkową x 3. Jak jest okazja to trzeba wołać jak najwięcej.Ja tak miałem, sprzedawałem ziemię pod oczyszczalnie. Za pół hektarową bylejaką działkę kupiliśmy 3 hektary dobrej ziemi ornej. Rozejrzyj się w okolicy co by było do kupienia. Quote
troszkin Posted December 10, 2014 Author Report Posted December 10, 2014 Kolego prosił bym o sprecyzowanie pytania Cena rynkowa ???Pozdrawiam Quote
rolnik1500 Posted December 10, 2014 Report Posted December 10, 2014 Cena ziemi zależy od rejonu, nie wiem ile u Was chodzi hektar. Ile chcą od Ciebie tej ziemi kupić? Quote
troszkin Posted December 10, 2014 Author Report Posted December 10, 2014 Ode mnie chcą kupić 20 na 20 czyli ok 500 m2Ja jestem opolskiego Quote
rolnik1500 Posted December 10, 2014 Report Posted December 10, 2014 ato taki kawałek. Ja bym zawołał jak za dobrą działkę budowalną anie jak za pole czyli 100zł/ mkw. Quote
Miki Posted December 11, 2014 Report Posted December 11, 2014 U Nas w opolskim @troszki ziemia chodzi w granicach 40 max.50 tys. za hektar, a na przetargach nawet po 120tys. (w sumie to też zależy od klasy gleby) wiec można trochę zarobić. Jak dobrze zawołasz to z 2ha za to kupisz. Wgl z jakiego rejonu jestes? Quote
troszkin Posted December 12, 2014 Author Report Posted December 12, 2014 O miki nie wiedziałem ze z opolskiego jesteś Ja jestem z powiatu Oleskiego/Olesno/Borki Małe Quote
henryk Posted December 14, 2014 Report Posted December 14, 2014 zamiast sprzedawać lepiej wypuść w dzierżawę i wtedy np.2000zł rocznie ,chyba by to było lepsze rozwiązanie,trzeba po prostu wyczuć sprawę-pozdrawiam Quote
troszkin Posted December 14, 2014 Author Report Posted December 14, 2014 henryk oni to chca na 20 lat pod dzierzawe bylem sie popytac po ludziach ktorzy tez maja na polach postawiane to jedna kobieta ma na swojej dzialce maszt telekomunikacyjny orange to dostaje 700Euro na miesiac Moja sprawa jest nietypowa bo to maszt telekomunikacji lotniczej wiec cos nowego w polsce tylko trzy takie sa ja bym im zaproponowal 3500-3000 tys na miesiacco o tym sadzicie od kogo mogl bym sie dowiedziec jakis informacji ja myslalem o jakis projektantach takich masztow moze cos wiedza ile za m2pozdrawiam Quote
JoTeS Posted December 14, 2014 Report Posted December 14, 2014 700 eurosów to też wychodzi po 3 tysiaki PLN , możesz się podeprzeć przy negocjacjach tą informacją. Quote
troszkin Posted December 14, 2014 Author Report Posted December 14, 2014 JoTeS do kogo mogl bym sie zwrocic o jeszcze dodatkowe informacje bo tyle informacji co ja wiem to troche malo Quote
JoTeS Posted December 14, 2014 Report Posted December 14, 2014 A nie myślałeś o powiatowym ODR? Może tam mają jakieś informacje, mógłbyś się oprzeć na informacjach o masztach sieci komórkowych , ewentualnie elektrowni wiatrowych. W tym przypadku dzierżawią ziemię na 35 lat tak słyszałem... Quote
troszkin Posted December 14, 2014 Author Report Posted December 14, 2014 hmmm nie nie myslalem o tym a oprocz tego Quote
garzew Posted December 15, 2014 Report Posted December 15, 2014 Miej również na uwadze że po postawieniu masztu komunikacyjnego raczej w okolicy na polu już nic nie zbudujesz jeśli chciałbyś inwestować. Prawdopodobnie będzie jakaś strefa wyłączona z możliwości zabudowy - a to obniży wartość pozostałej działki. Quote
troszkin Posted December 15, 2014 Author Report Posted December 15, 2014 Masz i nie masz racji to co bedzie wyłączone z dalszych inwestycji to oni na własny koszt ogrodza to płotem ale tego nie bedzie dużo Wieża nie jest szkodliwa ma służyć do naprowadzania samolotów cywilnych a wiec oni działają na bardzo niskich częstotliwościach Dokładnie to nazywa sie to wieża rurobetonowa Jedyna przeszkoda dla nich to wiatraki jeżeli w promieniu 30 km sa wiatraki to odpada ale u nas nigdzie nie ma to dobrze bo po dobrych negocjacjach mozna niezły pieniadz wyciągnąć Quote
Recommended Posts