Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam was dlugo juz nie odwiedzalem tej strony czas zaczac. Moje pytanie jest takie przyjechali do mnie dzisiaj z PAŻP (polska agencja zeglugi powietrznej). Spodobalo im sie moje pole. Chcieli by postawic masz 50 metrowy ktory ma pomoc samolotom w nawigacji czy jakos tak to tlumaczyli. Moje pytanie to jaka cena za m2. Bo w polsce sa tylko 3 takie maszty i wogule sie nie orientuje

Pozdrawiam

Posted

Ja na Twoim miejscu wyszedłbym z ceną rynkową x 3. Jak jest okazja to trzeba wołać jak najwięcej.

Ja tak miałem, sprzedawałem ziemię pod oczyszczalnie. Za pół hektarową bylejaką działkę kupiliśmy 3 hektary dobrej ziemi ornej.

Rozejrzyj się w okolicy co by było do kupienia.

Posted
U Nas w opolskim @troszki ziemia chodzi w granicach 40 max.50 tys. za hektar, a na przetargach nawet po 120tys. (w sumie to też zależy od klasy gleby) wiec można trochę zarobić. Jak dobrze zawołasz to z 2ha za to kupisz. Wgl z jakiego rejonu jestes?
Posted

henryk oni to chca na 20 lat pod dzierzawe bylem sie popytac po ludziach ktorzy tez maja na polach postawiane to jedna kobieta ma na swojej dzialce maszt telekomunikacyjny orange to dostaje 700Euro na miesiac

Moja sprawa jest nietypowa bo to maszt telekomunikacji lotniczej wiec cos nowego w polsce tylko trzy takie sa

ja bym im zaproponowal 3500-3000 tys na miesiac

co o tym sadzicie

od kogo mogl bym sie dowiedziec jakis informacji ja myslalem o jakis projektantach takich masztow moze cos wiedza ile za m2

pozdrawiam

Posted
A nie myślałeś o powiatowym ODR? Może tam mają jakieś informacje, mógłbyś się oprzeć na informacjach o masztach sieci komórkowych , ewentualnie elektrowni wiatrowych. W tym przypadku dzierżawią ziemię na 35 lat tak słyszałem...
Posted
Miej również na uwadze że po postawieniu masztu komunikacyjnego raczej w okolicy na polu już nic nie zbudujesz jeśli chciałbyś inwestować. Prawdopodobnie będzie jakaś strefa wyłączona z możliwości zabudowy - a to obniży wartość pozostałej działki.
Posted

Masz i nie masz racji to co bedzie wyłączone z dalszych inwestycji to oni na własny koszt ogrodza to płotem ale tego nie bedzie dużo

Wieża nie jest szkodliwa ma służyć do naprowadzania samolotów cywilnych a wiec oni działają na bardzo niskich częstotliwościach

Dokładnie to nazywa sie to wieża rurobetonowa

Jedyna przeszkoda dla nich to wiatraki jeżeli w promieniu 30 km sa wiatraki to odpada ale u nas nigdzie nie ma to dobrze bo po dobrych negocjacjach mozna niezły pieniadz wyciągnąć