Jump to content

Recommended Posts

Posted
Gdybym chciał napisać trochę na przekór to napisałbym, że "Moda na sukces", ale jednak się nie odważę. Trąbili w sieci o tym, że znoszą go z anteny aż tu po dwóch dnia surprise. Wróci na powrót pod strzechy. :) I jak żyć teraz z tym faktem. :) :)
Posted

Dominika, "Kogel-mogel " i "Galimatias" to jedne z moich ulubionych filmów :) do tego wszystkie części "u Pana Boga..." mogła bym te filmy oglądać codziennie :) ale średnio kilka razy w roku każdy oglądam :P

• 4 weeks later...
Posted

Seriale: "Dexter", "Sons of Anarchy", "White collar" - te seriale już mają swoje sezony finałowe,

a seriale które jeszcze są w produkcji to: "The Mentalist", "The walking dead"

Filmy hm... ciężko napisać kilka najlepszych ale które polecam to: "9-ya rota", "Oldboy" (oczywiście ten z 2003 r.), "Lone Survivor", " How High", "Law Abiding Citizen", "Annapolis", "Banlieue 13", "Yamakasi" więcej by się znalazło bardzo fajnych filmów ale to by trzeba bardzo dużo czasu na przypomnienie sobie wszystkich.

Posted
Tak, jak kolega wyżej : Dexter, ale też " Luther" " Lie to me" (magia kłamstw), " Zakazane imperium" ( czasy prohibicji w USA) " Breaking bad", filmów fabularnych rzeczywiście jest mnóstwo i warto wykorzystać zimowy luz na obejrzenie kilku.
  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted

Z seriali ostatnio "Gra o tron" i "Czysta krew". Zaraz wchodzi kolejny sezon Gry i już zacieram ręce z niecierpliwości. A z filmów za dużo by pisać, choćby "Matrix", "Władca Pierścieni", "Forrest Gump", "Dzień świstaka", "Django". Za dużo tego :)

• 1 month later...
Posted

Wstyd się przyznać... od lat nie mam telewizora.

Nie potrafię rozróżniać seriali ani bohaterów takich filmów jak "Na dobre i na złe" czy "M jak miłość".

Przychodząc w gości - jeśli gra telewizor, czasem go bezczelnie wyłączam. Bo ja chcę  z ludźmi pogadać, a nie... żeby mi to pudło skrzeczało...

Niemniej jednak - niektóre filmy lubię: podobało mi się "Ranczo" - widziałam parę odcinków, mój brat oglądał.

Lubię "Alexa" (z tym, że patrzę trochę na film trochę inaczej - okiem tresera psów, od strony technicznej - jak coś zrobić, żeby zwierzaka nauczyć).

Lubię "Ojca Mateusza". I podobał mi się "Czas Honoru". Lubię serię podróżniczą Wojtka Cejrowskiego "Boso przez świat".

Seria "U Pana Boga" (w ogródku, za miedzą, za piecem) - podoba mi się - z pewnymi zastrzeżeniami co do obrazu moich rodzinnych stron i mieszkańców. Grał tam mój sąsiad, mieszkał obok (grał w filmie burmistrza-poetę).

Z filmów kinowych, mam swoje ulubione.

Mel Gibson ostatnio zdziadział, ale znakomity jest "Patriota", "Braveheart", "Człowiek bez twarzy", "Znaki", "Teoria spisku".

A z takich babskich, "sierdce szczypatielnych" - bardzo mi się podoba "Duma i uprzedzenie" z 2005 roku. Jeśli nie znacie - polecam.

Długo by wymieniać...

• 3 months later...
  • 2 months later...