Jump to content

Recommended Posts

Posted

Co prawda nie jest to forum wiatrówkowe ale jestem ciekaw czy posiadacie takowe dmuchawki.

Z racji tego iż jest to moje hobby poza majsterkowaniem jestem ciekaw jak to się u was przedstawia.

Nie wstydźcie się pochwalić..

Posted
Kolega ma taką zwykłą wiatrówkę na ołów ''grzybki " do puszek z 20 metrów można postrzelać .Natomiast na necie mają już dostępny całkiem ciekawy sprzęt i to jedynie są wiatrówki z nazwy .Pozdrawiam.
Posted
Strzelałem trochę z wiatrówki o średnicy 4,5, jedną miałem łamaną wpół a przy drugiej otwierało sie okienko i wtedy ładowało sie śrut ;) lubiłem postrzelać do tarczy i zawsze były mini zawody strzeleckie w domu ;P dopóki sie śrut nie skończył ;P
Posted
Witam.Również posiadam wiatrówkę BMK 5,5mm.Fajnie nieraz postrzelać tak z 30m.W wiatrówce za prędkość początkową śrutu jest odpowiedzialny stopień sprężania powietrza,jego szybkość.Warto więc czasem wymienić sprężynę na hartowaną i wzmacnianą i dobry tłok,a różnicę będzie widać od pierwszego strzału.POZDRAWIAM.
Posted
U mnie w domu też jest wiatrówka i służyła do przeganiania gawronów z upraw. Teraz jest skutecznie zepsuta, ponieważ męska część domowników tak się upajała strzelaniem do celu, którym była puszka, że władowała śrut psu w bok. Szczęśliwie lekko tylko przebiła skórę . Fakt zbagatelizowano wszak psu nic się nie stało więc wiatrówka nie działa i nikt przenigdy nie dowie się czemu.
Posted
Ja mam wiatrówkę-gazówkę ;) Replikę pistoletu CZ75d 4,5 mm. Służy do zabawy, strzelania do tarczy i ewentualnie do odstraszania psa sąsiadki, jak mi szabruje po obejściu (hukiem, nigdy celowaniem).