Jump to content

Recommended Posts

Posted
Wszystkim rolnikom oraz osobą mieszkającym na wsi waszym żonom dzieciom składam serdeczne życzenia Bożonarodzeniowe by spełniły się wasze marzenia by ceny żywności i ceny zwierząt gospodarskich doszły do takich cen w których produkcja się opłacała by wasze sprzęty nie miały poważnych awari byście byli zadowoleni ze swojej pracy a wam Drodzy Rolnicy zdrówka bo bez niego daleko się nie zajedzie wszystkiego dobrego ;)
Posted
cóż mi pozostało, również przyłączyć się do życzeń, i od siebie mogę życzyć Wam błogosławieństwa Małej Dzieciny, niechaj ma w opiece Nas wszystkich i powala na realizowanie się w tym co lubimy robić i co zostało nam przekazane z dziada pradziada...
Posted
Z okazji zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia wszystkim forumowiczom życzę by Nowonarodzona Boża Dziecina obdarzyła Was pogodą ducha, zdrowiem , by w waszych sercach zagościły spokój i miłość, no i wreszcie byście nie musieli się czerwienić po tym co usłyszycie o sobie w wigilijną noc od swoich zwierzaków:D.
Posted

Święta już za pasem i z okazji rodzącego się Pana Jezusa i tej podniosłej chwili życzę wam wszystkim ,aby w waszych sercach zagościł spokój i wiele radości i wśród waszych bliskich ,a w gospodarstwach niech wam się mnoży na potęgę i zwierzęta same rosną patrząc tylko na was .Wszystkiego dobrego i wspaniałych wymarzonych prezentów pod choinką .

życzy Rafał :-)

Posted

„Jest w moim kraju zwyczaj, że w dzień wigilijny,

Przy wzejściu pierwszej gwiazdy wieczornej na niebie,

Ludzie gniazda wspólnego łamią chleb biblijny

Najtkliwsze przekazując uczucia w tym chlebie”. (C.K.Norwid)

Przy takich okazjach zawsze brakuje mi słów którymi mógłbym najtkliwiej wyrazić to co chciałbym przekazać przekazać tym wszystkim których spotkałem na swojej drodze życia. Pozwólcie, że przekażę Wam życzenia słowami poety księdza Jana Twardowskiego:

„Pomódlmy się w Noc Betlejemską,

W Noc Szczęśliwego Rozwiązania,

By wszystko się nam rozplątało,

Węzły, konflikty, powikłania.

Oby się wszystkie trudne sprawy

Porozkręcały jak supełki,

Własne ambicje i urazy

Zaczęły śmieszyć jak kukiełki.

Oby w nas paskudne jędze

Pozamieniały się w owieczki,

A w oczach mądre łzy stanęły

Jak na choince barwnej świeczki.

Niech anioł podrze każdy dramat

Aż do rozdziału ostatniego,

I niech nastraszy każdy smutek,

Tak jak goryla niemądrego.

Aby wątpiący się rozpłakał

Na cud czekając w swej kolejce,

A Matka Boska - cichych, ufnych -

Na zawsze wzięła w swoje ręce.”

Pozwólcie, że podzielę się dzisiaj z Wami chlebem biblijnym tak jak Wy na co dzień dzielicie się chlebem wiedzy. Szczęść Boże!

Posted
Ja również ze swojej strony chciałbym życzyć wszystkim użytkownikom oraz gościom naszego forum zdrowych, spokojnych, wesołych świąt spędzonych w rodzinnym gronie. :) Życzę wam wszystkim także udanego sylwestra i szczęśliwego nowego 2015 roku. Życzę żeby nowy rok był lepszy od poprzednich i żeby przyniósł korzystne zmiany dla nas wszystkich i aby nasze wszystkie problemy znikły bezpowrotnie. Wszystkiego dobrego koledzy i koleżanki! ;) Pozdrawiam :)
Posted
Wszystkiego co najlepsze na te święta życzę wszystkim sympatykom i uczestnikom tego forum. Mam tylko jedno pytanko: to że rozmawiamy ze zwierzętami to rzecz normalna, ale ilu z was oczekiwało odpowiedzi w noc wigilijną?