Jump to content

Recommended Posts

Posted

witam wszystkich.

zastanawiam sie nad kupnem grubra ale nie wiem którego wybrać.

wstępnie myślałem o Mandamie Kus ale nie wiem czy to dobry wybór. mam 120ha,głownie 4 i 5 kl,ciągnać ma to ursus 1224. doradzcie coś z góry dzięki

• 2 years later...
Posted

witaj kolego słuchaj ja swoim Johnem 6620-130km pracuję na gruberze 3m-7 zębów firmy kongskilde i jestem nim bardzo zadowolony. Kosztował on nie wiele ok 30 tyś zł lecz został kupiony w 2007, był nowy. Teraz do ciągnika JD 6150R mam zamiar kupić gruber 4m i pewnie także tej samej firmy.

Pozdrawiam ;)

Posted

jezeli chcesz polski i dobry to expom Krosniewice - 3 metry. Smiga u braciaka z mf 120 km wiec mysle ze usrsus jakos mu da rade bo to niestety ciezki sprzet.

Mielismy tez zgrzyt co zabrac ale w kwocie ok 20 tys nic lepszego nie kupisz, Unia Group jest drozsza ale niestety w polu lepiej spisuje sie expom, bralismy pod uwage tez tansze wyroby ale jak sie porowna je na zywo to widac roznice w samym juz wykonaniu niekiedy ;)

Posted

Jeśli uwzględniamy sprzęt polski to kolega Mikruss ma rację co do expomu

A jeśli bierzesz pod uwagę także zagraniczne sprzęty to zainteresuj się może:

Lemken

Kneverland

Kongskilde

Rabe

Są to dosyć dobrze znane i cenione marki ale ceny ich produktów również są wysokie.

;)