michal223311 Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 witam wszystkich. zastanawiam sie nad kupnem grubra ale nie wiem którego wybrać.wstępnie myślałem o Mandamie Kus ale nie wiem czy to dobry wybór. mam 120ha,głownie 4 i 5 kl,ciągnać ma to ursus 1224. doradzcie coś z góry dzięki Quote
John6620 Posted December 29, 2013 Posted December 29, 2013 witaj kolego słuchaj ja swoim Johnem 6620-130km pracuję na gruberze 3m-7 zębów firmy kongskilde i jestem nim bardzo zadowolony. Kosztował on nie wiele ok 30 tyś zł lecz został kupiony w 2007, był nowy. Teraz do ciągnika JD 6150R mam zamiar kupić gruber 4m i pewnie także tej samej firmy.Pozdrawiam Quote
Mikruss Posted December 29, 2013 Posted December 29, 2013 jezeli chcesz polski i dobry to expom Krosniewice - 3 metry. Smiga u braciaka z mf 120 km wiec mysle ze usrsus jakos mu da rade bo to niestety ciezki sprzet.Mielismy tez zgrzyt co zabrac ale w kwocie ok 20 tys nic lepszego nie kupisz, Unia Group jest drozsza ale niestety w polu lepiej spisuje sie expom, bralismy pod uwage tez tansze wyroby ale jak sie porowna je na zywo to widac roznice w samym juz wykonaniu niekiedy Quote
John6620 Posted December 29, 2013 Posted December 29, 2013 Jeśli uwzględniamy sprzęt polski to kolega Mikruss ma rację co do expomuA jeśli bierzesz pod uwagę także zagraniczne sprzęty to zainteresuj się może:LemkenKneverlandKongskildeRabe Są to dosyć dobrze znane i cenione marki ale ceny ich produktów również są wysokie. Quote
Recommended Posts