Jump to content

Recommended Posts

Posted
Cena rzeczywiście powala z nóg. Z wytrzymałością może być róznie, bo taki rębak pracuje w trudnych warunkach i jest narażony na uszkodzenia, inna sprawa że nie wiem czy taki silnik wytrzyma przy tym. Nie uważam że warto jest inwestować ok. 3 tyś w taką maszynę. Ja takiego czegoś nie posiadam, ale znajomy ma rębak tyle że do ciągnika, napędzany z napędu WOM, dał za niego coś ok. 2 tyś z tego co pamiętam, a robi tym już parę lat i gałęzie idą o konkretnej grubości (coś jak grubość początku przedramienia). Agreguje to z T-25,więc jest oszczędnie i mu wszystko działa i na pewno wychodzi o wiele taniej niż przy zakupie czegoś takiego za takie pieniądze z takim silnikiem. Pozdrawiam :)
Posted

Rozdrabniacz z ogłoszenia ma nietypowe rozwiązanie dwóch komór podających gałęzie.

A nie widać na zdjęciach gdzie wychodzi zeń rozdrobniony materiał.

Konstrukcja wydaje się być delikatna mało trwała.

Ja bym stawiał na Piranię, ale ona jest zasilana z womu .

Posted

no cóż, dobrze że napisałam, bo nikt nie napisał na plus dla tej rozdrabniarki. przemyśleliśmy raz jeszcze i nie kupimy. to naprawdę kupa kasy, a w sklepie wiadomo, że będą zachwalać to co chcą sprzedać.

Posted

Aniu ale w ogóle rezygnujecie z rebaka? Czy odkładacie zakup na puzniej czy inny rodzaj rebaka macie w zamiarze kupić.

Ten z twojego link na pewno tnie gałęzie ale małej średnicy i jest średnio wydajny, moim zdaniem najmniejszej mocy potrzebuje taki dwu walkowy z sześcioma nożami, wasz traktorek napewno sobie poradzi, widzialem taki rebak napedzany silnikiem o mocy 15 KM.

Posted
Robercie, nie rezygnujemy, rozglądamy się i myślimy. nam nie potrzeba na grube gałęzie, bo takie to my na cyrkularce tniemy, nam rozdrabniacz jest potrzebny do drobnicy, którą szkoda na ognisko, bo jest tego sporo, a w lecie chociaż by na ciepłą wodę w kranie można takimi scinkami napalić, nie tracąc drewna za które płaci sie kupę kasy.