Jump to content

Recommended Posts

Posted

Jeśli mogę to i ja swoje 5 groszy porady dorzucę.5Lat temu też miałem taki problem,przypadkiem na targowicy spotkałem znajomego,handlował takim sprzętem;klucze piły itp.Patrzę u niego piła EUROTEC 3,6KM itd.Więc go pytam ile za to?-2 stówki.No ale to chińczyk szajs-KOLEGO ZASADA! Jak masz niedużo lasu,alb pociąć chwilę i dać odpocząć,nie nadwyrężać i tyle,a wierz mi( A WIERZĘ MU BO MAM Z ROBOTĄ NA PRODUKCJI DO CZYNIENIA)BĘDZIE SŁUŻYĆ. Tylko obejrzy ją dokładnie bo tym to się różni,że składają z lepszych podzespołów stihle,husqwarny a z gorszych eurotecki itp.A sęk w tym,że produkcją podzespołów do wsio pilarek zajmuje się kilka zakładów.TO JEST SKUTEK GLOBALIZACJI

Ja na moją nie narzekam,a pociąłem nią już oj sporo-średnio16,18m rocznie.Mało tego pojechałem do znajomego raz ,szpanuje mi PATRZ!! nowego stihla kupił sobie chłopak,też o mocy 3,6KM patrzy na moją e chinol(,no ale żżżżżnie),rozbiera swoją do wyczyszczenia-ku..wa a tam na każdej części MADE IN CHINA pisze haha.Części na ALLE kupisz za parę groszy i ok.ALE JAK PISZĘ TRZEBA PATRZEĆ JAKI EGZEMPLARZ WYBRAĆ

A i jeszcze dodam,ale nie wiem czy robią można poszukać , chciałem wiertarkę-poczytajcie o nich ,wiem bo mam,tak jak gdzieś czytałem GNIOTSJA NIE ŁAMIOTSJA.

• 11 months later...
Posted

Kup sobie taką pilarkę  jakiej serwis masz w okolicy jak się zepsuje to ci naprawią i jedziesz dalej.

Miałem Stihla Solo Husqwarne Dolmara i wszystki były super żywotne bezawaryjne.

Ale każda w końcu musiała przejść remont i jeszcze służyła kilka lat.

Chińszczyzny nie tykaj mimo że 2-3 razy tańsza ale 5 razy mniej żywotna.

Już kilku znajomych próbowało z Chińczykami i po sezonie lub niecałym wylądowały w kącie.

• 3 weeks later...
Posted

Witam. Wg mnie najlepszą pilarką jest STIHL. Posiadam starszy model 021 i po 23 latach użytkowania wymianie uległaje dynie świeca oraz 2x prowadnica. Srednio co ok 5 lat oddaje sprzęcik do serwisu celem sprawdzenia czy wszystko jest ok - koszt takiego przeglądu jest niewielki a pomaga na bieżąco sprawdzić stan techniczny oraz uniknąć niepotrzebnych awarii.