Jump to content

Recommended Posts

Posted

TAWOWE DANE TECHNICZNE: PO3 (3+ )

-LICZBA SKIB 3 szt

-WAGA 950kg

-MOC 65-90KM

-SZEROKOŚĆ ROBOCZA O,96-1,32 m

-WYDAJNOŚĆ 0,6-1,1 ha/h

to jest ten pług,więc myślę że da radę

-PRZEŚWIT POD RAMĄ 80cm

-ROZSTAW KORPUSÓW 85cm

-W STANDARDZIE LEMIESZE Z DŁUTAMI

- MASZYNY TEL.(067) 2 wyświetl numergodz. pon.-pt. 07:00-15:00, sob. 07:00-12:00

kania.otomoto.pl

Kupuj z głowąZobacz poradnik kupującego samochód

Dane kontaktowe*

EXPORT-IMPORT HALINA KANIA

Kołobrzeska 39, 78-600 wałcz

Godziny otwarcia

tel.:

+48wyświetl numer

fax:

+48wyświetl numer

Napisz do sprzedającego

Przejdź do strony z pełną ofertą dealera: http://kania.otomoto.pl/

*Serwis otoMoto nie posiada dodatkowych danych Sprzedającego, poza zawartymi w ogłoszeniu.

Posted

Znowu się zaczyna. Ja czasem czwórkę pociągnę rekami..... po gómnie w stodole.

Niech kolega bardziej sprecyzuje warunki jak ukształtowany teren, gliny, piachy, śliny czy co tam jeszcze się trafia w ziemi. Czym ciąga obecnie, jak radzą sobie sąsiedzi.

Jak wspomniałem to ciężki pług a moc twojego ciągnika znajduje się w dolnym zapotrzebowaniu tej obrotówki. Jeśli jest ziemia lekka, nie ma górek a orze się płytko da rady. Jeśli górki, ziemia ciężka trzeba patrzyć na górną wartość zapotrzebowania danego urządzenia.

Dodam że absolutnie nie można porównywać zapotrzebowania na moc zagona a obrotówki.

Posted
Pola mam górzyste i równe ziemie nie należą do lekkich trafiają się rędziny, gliny. Obecnie oram ciągnikiem ZTS 10245 pługiem 4 skibowym zagonowym tylko chciałbym podrównać sobie pola i dlatego pytam się czy Kubota poradzi sobie w 3jce obrotówce. Sąsiad kupił sobie pług agromasz 3 skibowy obrotowy i chciałbym od niego pożyczyć tylko że tam belka jest na duże gałki a ja w zetorze nie mam haków tylko zwykłe stare ramiona. U sąsiada ten pług ma ciągnąć Polmot 10014H niestety na razie nie próbował nim orać ponieważ ma popsuty uchwyt zabezpieczający gałki i zaspawał na stałe gałke na standardową belkę
Posted

Witam posiadam ciągnik 3 cylindrowy turbo 60 km z przednim napędem orze 3 obrotową 3x35 klasa 1,2 a u kolegi przy rzece jeszcze spora górka i też 1,2 klasa daje sobie spoko radę a orka na 27cm nie podorywka :) ps Bez napędu z przodu raczej nie da rady.