landini Posted December 23, 2014 Report Posted December 23, 2014 Witam na Forum Rolniczym. Jestem nowym użytkownikiem na forum i to jest mój pierwszy wpis w życiu jaki pisałem , proszę więc o wyrozumiałość jeżeli popełnię błędy.Mianowicie jestem posiadaczem Landini Blizzarda 60 potrzebuję do niego instrukcje obsługi oraz jakiekolwiek info o hamulcach hydraulicznych do niego aktualnie nie posiadam żadnych do przyczepy a przyczepę mam z hamulcami hydraulicznymi i nie chciał bym tego zmieniać , może ma ktoś z Was taki ciągnik i zrobił by parę foto tych rozdzielaczy ,a może chciał by sprzedać bo nie używa? Proszę o poważne odpowiedzi. Pozdrawiam. Quote
izydor6280 Posted December 24, 2014 Report Posted December 24, 2014 nie chce mi się wierzyć że ciągnik nie ma instalacji hamulcowej, w końcu jest dopuszczony do sprzegania z przczepamiile masz wyjść na tablicy z hydrauliką i ile dźwigni w kabinie do obsługi ?złacza hamulcowe są bardzo podobne, może nawet ktoś zmienił na euro Quote
landini Posted December 25, 2014 Author Report Posted December 25, 2014 Witaj.Ciągnik sprowadzony z Francji z przodu miał zamontowanego widlaka jak wózki widłowe i służył do załadunku skrzyni z owocami w trudnych warunkach polowych nie miał zaczepu oraz hamulców do przyczep chyba taka opcja:( .Wyjść na tablicy mam 4 , a dzwigni w kabinie dwie.Na zdięciach w internecie prawie wszystkie blizzardy maja hamulce do przyczep z lewej strony u dołu na tablicy z kwadratową kostką .Byłem w serwisie Landini niedaleko i to potwierdzili ,choci przez telefon też mówili że to nie możliwe by nie było hamulców.Nowy układ hamulcowy to koszt około 3000 zł +montaż ((((( szukam używanego Quote
Recommended Posts