Jump to content

Recommended Posts

Posted
Witam chcę zamontować radio w c 360 i nie wiem jak się do tego zabrać nie mam zielonego pojęcie a jakie głośnik jakie radio i jak je podłączyć skąd wziąści dobre zasilanie myślałem że z pod kabla wycieraczki. Proszę o pomoc będę:exclamation: bardzo wdzięczny.
Posted
Jak do 60-tki to polecam radio jakies uzywane starego miałem juz kilka takich radyj z ursusie c-385 i chodziły po 3-4 lata w ciezkich warunkach (kurz, woda itd) a głosniki to najlepiej jakie zabudowane takie jak były do fiata 126p a jesli inne to cos około 70-100W
Posted
Jak już koniecznie chcesz się dobijać z tym słuchaniem muzyki w 360 to bierzesz próbówkę na 12 V i sprawdzasz gdzie masz te 12 V najbliżej. Jak już bardziej wypasiona wersja to możesz poszukać na stacyjce styku który daje prąd po włożeniu kluczyka i bedzie się radio wyłączało po wyjęciu kluczyka. Masę(-) bierzesz spod pierwszej nie zardzewiałej i śrubki.
Posted

Jak do 60-tki to polecam radio jakies uzywane starego miałem juz kilka takich radyj z ursusie c-385 i chodziły po 3-4 lata w ciezkich warunkach (kurz' date=' woda itd) a głosniki to najlepiej jakie zabudowane takie jak były do fiata 126p a jesli inne to cos około 70-100W

[/quote']

70-100 watów,przepraszam ale nie wiesz co piszesz ,akurat tak się składa że mam 3 synów muzyków i własny sklep muzyczny,w 60-ce mam stare radio i 2 głośniki po 10 watów,jesli bym rozkręcił na cały regulator to nie wytrzymam,w czasie jazdy po szosie wystarczy na pół gwizdka ,na polu trzeba trochę głośniej,oczywiści kabina nowa typu ;;naglak'' poszerzana,na podłodze podwójne grube wykładziny,skrzynia biegów i tylny most obudowane wykładziną dywanową naprawdę jest super,jak najbardziej polecam radio w ciągniku choćby dla wysłuchania wiadomości podczas pracy w polu-pozdrawiam

głośniki mam typu tuby one mogą być nawet wodą pod ciśnieniem myte

Posted
ja mam 30 ale wole słuchać jak pracuje silnik niż tego co gadają w radiu oczywiście jechać i słuchać muzyki super sprawa ale moją muzyke ciapek nadaje raz szybciej a raz wolniej