Jump to content

Recommended Posts

Posted
Witam od jakiegoś czasu myśle nad kupnem 4 ciągnika kiedyś misałem o deytzu 6806 już miałem go kupić ale coś mnie tknęło ni nie kupiłem może i dobrze bo kopcił z pod spodu i nikt go nie kupił bo się jeszcze ogłasza teraz chciał bym kupić mtz 82/80 tylko że do 13 tys w ładnym stanie myśle też żeby kupić jakiegoś rupcia do 8tys i wyremontować doradzie coś i jeszcze chciałbym żebyście pomogli mi szukać
Posted

MTZ 80 nie ma przedniego napędu......

Kupisz parcha, to może się okazać, że wyjdzie Cię 30 tyś....

Pomyśl o tym czego najwięcej, ursus, zetor, - Części z rozbiórek masa i jeśli okaże się np. jakaś obudowa wypracowana to ją znajdziesz za grosze, a do mtz-ta możesz mieć wtopę.

To jest mój punkt widzenia.

Posted

Nie wiem co wybrać bo traktor kupuje od roku plan był na 385 ale dużo pali zetor 8011 jeszcze więcej później buł plan B czyli deutz 6806,6206 ale się spłoszyłem bo części drogie no a poźniej kópiłem ziemię i przez 6 miesięcy trzeba było się podbudować z kasa teraz nie wiem co zrobić

ojj pomyłka kupiłem :-)

Posted

Wtopić możesz na każdej marce. Zetorów i dużych ursusów zdezelowanych jest od groma. Mtz ma tą przewagę że nie trzeba szukać używanych części. Na nowych remont wyniesie cię tyle co zetora czy dużego ursusa na używkach.

Za 13 koła jak będziesz miał szczęście to kupisz mtz-ta 80 bez napędu albo 550 do poprawek a zetora czy 80-cio konnego ursusa totalnego złoma.

Posted
Ja sie troche napaliłem na 80-tke jak myślicie do 14 kupie coś troche myślałem też o 912 ale za drogo wiadomo jak to na wsi jest ciężko jest zebrać odrazu te 20tys jak świnki po 3,50
Posted

Szukaj 912 bo znajdziesz i nie myśl o ruskim. Atak stary Deutz może Cię wykończyć finansowo

Wczoraj widziałem w zachodniopomorskim ładną ładna 12-tkę chyba 1202 za 13 tyś. Tyle, że to 6 cyl i spali ponad 10 l. około 14l

Kolego Ursus 4p koszt zakupu to ponad 10 tyś więcej 914

Posted

Skrzynia w ryskim ciężka do opanowania ale tylko w transporcie. Jak nabierzesz wprawy to i transport pójdzie ci elegancko. W polu ta skrzynia to rewelacja. W swoim w tym roku założyłem turbinę. Na 9 godzin solenia spalił mi 38 litrów. Duży ursus nawet z wiatrem w plecy nie zbliży się do tego wyniku. W polu tak samo. Masz kasę tylko na starego trupa. Licz się z tym że ursus połowy biegów nie będzie miał i już jakakolwiek ekonomia leci w plecy. Będziesz się pipcył z pompkami, oringami w sprzęglach wałka wom i połówek o ile jeszcze są.

O ursusie 9xx możesz zapomnieć za te pieniądze. Na dzień dobry wpakujesz w niego majątek bo części w porównaniu z rusem są dużo droższe.Mając pieniędzy na styk nie kupuj nic co bez większego problemu zeżre ci na niewielkie naprawy w tysiącach.

Posted
Ja myśle że trzba szukać mój kolega 3 lata kupił taną 80-tke za 13200 szukał chyba z pół roku nie jedną zobaczył do tej pory nie włożył w nią nic poza nową dętką z tyłu