Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam poniektórzy może zorientowali się że modernizuje mój sprzęt udało mi się skonstruować wciągarkę, ładowacz na tył do drewna teraz robie wciągarke do 30 na przód zostało mi trochę kasy więc postanowiłem sobie kupić mały traktorek do pomocy w gospodarstwie i lesie który polecacie

mt 8 132(czechosłowacki tz)

holder A20 luib AM2

Amoże polecacie jakiś inny do 15tys

Posted
może coś z kubota albo innej podobnej produkcji przykład http://olx.pl/oferta/yanmar-fx235-4x4-wspomaganie-24km-mini-traktorek-traktor-super-stan-CID757-ID88QK5.html#294bc2c3de kuzyn ma kubote to mu często pompa wysiada ja bym ci radził 330 druga kupić i będzie najlepiej ja mam dwie jedna żółta a druga nowsza czerwona z amortyzowaną osią z zetora i się najlepiej robi i części są dostępne i masz doświadczenie a ja c 330 w lesie kopalniak i czasami tartaczne i do wózka zapinam jak jakąś poważną awaria w zetorze 5340
Posted
Kubota, iseki, janmar. Najlepiej z przednim napędem małe bardzo rozbudowane ciągniczki. Tylny tuz, tylny wom, skrzynia rozbudowana jak w średniej wielkości starszym ciągniku, często posiadają przedni tuz i wom. Masę osprzętu można dokupić od kosiarek przeróżnej maści, maszyn do uprawy ziemi, tura, pługa i sam nie wiem co jeszcze. Jedyne ograniczenie to cena i fakt czy taki mały jest potrzebny, czy nie da się go zastąpić tradycyjnym ciągnikiem np. 30-ką.