Jump to content

Recommended Posts

Posted

ja mam troche na łancuchu i troche luzem i powiem Ci że ja łancucha nie chce już widzieć. Niedosyć że gorzej rosną to mają lipną budowę. Porównując zwykłego HFa z uwięzi a z wybiegu jet różnica w budowie bardzo duża.

Ja sam będę traz przerabiał stodołę na byki i na łąncuchu może bym miał ze 40 szt a luzem zrobie z okulnikami na zewnątrz i spokojnie moge załadować 60 szt....

Posted

ja mam troche na łancuchu i troche luzem i powiem Ci że ja łancucha nie chce już widzieć. Niedosyć że gorzej rosną to mają lipną budowę. Porównując zwykłego HFa z uwięzi a z wybiegu jet różnica w budowie bardzo duża.

Ja sam będę traz przerabiał stodołę na byki i na łąncuchu może bym miał ze 40 szt a luzem zrobie z okulnikami na zewnątrz i spokojnie moge załadować 60 szt....

a powiedz jak hf zachowuja sie na luza, nie ma żadnych problemów? jak z odbiorem wganiasz na samochod czy lapiecie?

Ja mam wszystko na uwiezi i strasznie duzo roboty przy nich...

Posted
Też zastanawia mnie problem z ładowaniem opasów które chodzą luzem na samochody. Wiem ile sprawia mi klopotu złapanie 300 kg cielaka by wziąć go na łańcuch, a co tu dopiero mowic o 850 kg i większej ilości. Ale pewnie masz jakieś bramki które prowadza prosto na rampę lub cos podobnego...
Posted
Jesli podjeżdża do Ciebie ciezarowka i ładujesz luzem to rozumiem. Ja niestety nie mam takiej możliwości bo na moja dwukolke wchodzą. Dwa byki i muszę je uwiązać. I sam przetransportować do pobliskiej ubojni. Pozniej jeszcze wtargac na wagę.... Wiec troche umęczenia jest. Jesli miałbym uczciwego i godnie plącącego innego odbiorcę który bralby na miejscu to również zdecydowałbym sie na oborę wolnostanowiskowa.
Posted
Ja wożę do lokalnej ubojni i on nie ma transportu, ale daje wyższa cenę. A ci którzy jeżdżą i skupuja w moich okolicach to cwaniaki i wole nie handlować z nimi... A z tym handluje juz dlugi czas i chwale go sobie.