Jump to content

Recommended Posts

Posted
To ją kup ! I patrz by miała pompę mosiężną, a nie plastikową ! W dzisiejszych czasach to podstawa. 30 lat temu prubowałem olejem napędowym, benzyną i sodą kałustyczną ( ług sodowy Na ( OH ) 2 ) i trwało to cały dzień maziania pędzelkiem z marnym efektem.... Miałem też beczkowóz z pompą HSP100 robiłem zwężkę na wąż 1" i ognia szły 2 Kubiki wody w 8 minut i efekt nie był jak po kerscherze :) Tak więc kolego wyprubowałem chyba wszystko co miałem w zasięgu ręki i kupiłem kearschera :) To jedyne rozwiązanie .
Posted
po tym płynie to nawet ciśnienie z węża 3-4 atm. daje dobre efekty,oczywiście jeśli się myje chociaż raz w miesiącu a nie jak mój szw. raz na 10 lat i potem wszystkim opowiada jaki to on,, robotny''-pozdrawiam
Posted
Tani i szybki sposób to kupić DIMER, preparat do mycia plandek 5l można za 40zł, zastosować większe stężenie niż zalecają na ulotce, spryskać silnik mieszaniną dimera i wody, odczekać 20 minut i spłukać wodą, bez myjki ciśnieniowej powinno usunąć wszystkie zabrudzenia w razie potrzeby czynność powtórzyć.
Posted

Byle nie przesadzać z jednym i drugim. Płyny szczególnie te z kwasem niszczą lakier a przesada z myjką to odbity lakier i wycieki na uszczelniaczach tych nieosłoniętych.

Wszystko z głową.

Posted
masz rację od spodu zawsze miałem sucho pod tylnym mostem ale trochę czarno, jak domyłem to nagle z pod dekla od pompy podnośnika zaczął olej wypływać,musiałbym teraz spuścić olej odkręcić dekiel i nową uszczelkę zakładać ale czekam jak się dobrze zakurzy to może się uszczelni,nadgorliwość gorsza od hitleryzmu-pozdrawiam
Posted
henryku mało prawdopodobne byś pod spodem uszkodził myjką prawidłowo założoną uszczelkę pod pompą, myślę że mówisz o ciągniku c 360, jak będziesz wymieniał uszczelkę pod pompą to sprawdż przed rozebraniem czy nie leci po 4 śrubach od przykręcenia pompy i 2 od napędu pompy powinny na nich być uszczelki bo śruby przechodzą na wylot
Posted
Po 33 latach użytkowania ciągnika myłem go płynem DIMER +pianownica + myjka 170 bar + rotolanca. Niestety za pierwszym razem efekt nie był zadowalający , ale nie ma się czemu dziwić. Po trzecim myciu było już ok.
Posted
wiem że myciem nie zepsułem uszczelki ,musiała zapewne być uszkodzona wcześniej lub tak jak jeden z kolegów pisze leciało po śrubach pompy,ale na wskutek kurzu to się uszczelniło a ja to zniszczyłem ,jeśli idzie o szwagra-no cóż ja go nie wybierałem -jakoś obaj za sobą nie przepadamy-pozdrawiam
Posted

wiem że myciem nie zepsułem uszczelki ' date='musiała zapewne być uszkodzona wcześniej lub tak jak jeden z kolegów pisze leciało po śrubach pompy,ale na wskutek kurzu to się uszczelniło a ja to zniszczyłem ,jeśli idzie o szwagra-no cóż ja go nie wybierałem -jakoś obaj za sobą nie przepadamy-pozdrawiam

[/quo-te']

Tez mam taki problem ze szwagrem