pablos Posted January 7, 2015 Report Posted January 7, 2015 Cześć ludziska , mam małe pytanko jak tam u was z dopłatami bo u mnie kicha a jakiś dodatkowy grosz przydał by się z początkiem nowego roku . Quote
Vademecum Posted January 7, 2015 Report Posted January 7, 2015 Też czkam niecierpliwie na kasiorkę, paliwo tanie możnaby zrobić zapasy. Natomiast ONW dostałem 28 listopada. Rozeszło się jak ciepłe bułeczki Quote
Robert ;-) Posted January 7, 2015 Report Posted January 7, 2015 U mnie dopłaty a koncie, trochę mniej jak rok temu ale zawsze coś. Quote
rafaello3 Posted January 8, 2015 Report Posted January 8, 2015 Dopłaty za ubiegły rok 2014 są opóźnione ze względu na zwrot pieniędzy z Brukseli ( które były zabrana na jakąś tam rezerwę )i z tego co czytałem za każde 100 zł odjęte z puli dopłat na gospodarstwo będą zwracane 160 i niby dlatego dopłaty były wstrzymane .Z tego co czytałem wypłaty maja ruszyć w bieżącym tygodniu .Ta zależność tyczy się gospodarstw ,które otrzymują ponad 2000 tyś euro . Quote
Tofik Posted January 8, 2015 Report Posted January 8, 2015 U mnie też cisza:( choć przez kilka pierwszych lat zazwyczaj na koncie już miałem na mikołaja a w zeszłym roku "pod choinkę" no a w tym roku cisza ale jestem dobrej myśli że niebawem coś sie ruszy w tej sprawie gdyż sporo było teraz wolnego tak więc to też miało pewnie wpływ na wypłatę dopłat.Pozdrawiam Quote
kubusjettaII Posted January 8, 2015 Report Posted January 8, 2015 ja częściowo otrzymałem, ale jeszcze nie wszystko... cierpliwie czekam. Z drugiej strony co się odwlecze to nie uciecze... będzie na nawozy lub nowy materiał siewny (jęczmień jary)... Quote
przemek2092 Posted January 9, 2015 Report Posted January 9, 2015 A u mnie juz sa tradycyjnie nawoz i paliwo Quote
Vademecum Posted January 9, 2015 Report Posted January 9, 2015 To się koleżanka doczekała, niecierpliwie Pozdrawiam. Quote
ania1983 Posted January 10, 2015 Report Posted January 10, 2015 do nas też wczoraj przelew doszedł Quote
henryk Posted January 10, 2015 Report Posted January 10, 2015 otrzymałem 10 dni temu-pozdrawiam Quote
mora Posted January 19, 2015 Report Posted January 19, 2015 U mnie decyzje przyszły , doplat nie widzę i nikt z ze znajomych się nie przyznaje,że dostał. Quote
Vademecum Posted January 19, 2015 Report Posted January 19, 2015 Ja dziś dostałem decyzje, oczywiście z inormacją - masz dużo to cza ci zabrać coś. Dalej, coś ci zabraliśmy kiedyś tam to teraz oddany. To po kiego zabierali ??? Istne wariactwo !!! Quote
simson54 Posted January 19, 2015 Report Posted January 19, 2015 pewnie że tak ja dostałem w 2014 roku gdzies ok 10 grudnia juz mam po pieniądzach kupilem nawozy przyczepe Quote
simson54 Posted January 21, 2015 Report Posted January 21, 2015 u nas ziomek na wsi dostał już mapki ze zdjęciami Quote
Vademecum Posted January 21, 2015 Report Posted January 21, 2015 Kolego Simson 54 to zdradź czym różni się wniosek o płatności na przyszły rok ???? Quote
simson54 Posted January 22, 2015 Report Posted January 22, 2015 z kąd moge wiedzieć nie dostałem nie wiem nie miałem go w ręce ale widziałem że znajomy już ma od 15 marca sie składa także czas jeszcze Quote
Rico Posted January 28, 2015 Report Posted January 28, 2015 decyzję dostałem 3 tyg. temu i jeszcze kasa nie wpłynęła, ale standardowo nawozy, paliwo, materiał siewny (proso, jęczmień, fasola) Quote
Tofik Posted January 31, 2015 Report Posted January 31, 2015 Tak już jest że decyzja nie oznacza że zaraz będzie kasa U mnie osobiście nadal cisza Pozdrawiam Quote
kolejarz Posted February 1, 2015 Report Posted February 1, 2015 Tak już jest że decyzja nie oznacza że zaraz będzie kasa U mnie osobiście nadal cisza PozdrawiamOtrzymałem dopłaty 25 stycznia, po dwóch tygodniach od otrzymanej decyzji o podwyżce 1,6 złotego do ha. Radość z tej dopłaty żadna bo świnie sprzedałem prawie za darmo. Hodowla świńska pożarła wszystkie zboże tak, że na nawozy i materiał siewny nie ma kasy, jak to niektórzy pisali. Dno i jeszcze raz dno sięga polska gospodarka prowadzona przez obecnych polityków. Rolnik jest nadal chłopem pańszczyźnianym, którego rozum nie dosięga żadnej grupie społecznej bo nawet w czas nie może zawetować złej polityki rolnej. Górnicy, lekarze czy nauczyciele, nigdy nie otrzymali płacy o 40% niższej jak w rolnictwie. Rolnik nie potrafi wcześniej zapobiegać spadkom cen, dopiero się budzi jak jest już na samym dnie. VoYtek8 1 Quote
Vademecum Posted February 1, 2015 Report Posted February 1, 2015 Dlatego ja w lutym kasuje świnie !!!! Niedawno czytałem, że w całej gminie w 2013 roku było niecałe 600 świń, a u mnie ponad 300. Teraz im statystyki padną na ryj świński. W nowym PROW jest program na modernizację hodowli prosiąt, docelowo 50 macior. CiekaweCzy ktoś się skusi ? Dopłat jeszcze nie dostałem, ale mam czuja, że w tym tygodniu będą. Quote
Recommended Posts