Jump to content

Recommended Posts

• 4 weeks later...
Posted

No i na jedno sie doczekalem nieestety to wnoisek z mapkami a doplat jak na razie nie będzie ale chociaż wiem co jest grane bo zadzwonilem do agencji i zostalem poinformowany że mialem kontrole i teraz mam czekać na protokól a jak spytalem dlaczego ja nic o tej kontroli nie wiem to mi powiedziano ze ja wcale nie musialem być informowany :(

Pozdrawiam

Posted

U mnie nie przysyłają decyzji od czasu kontroli jakieś dwa lata temu, ale tak jest że nie muszą informować o niej? Taka żeczywistosc:-(

a nowe mapki i ja dostałem a dopłaty dawno już na kącie leżą:-D

Posted

Dzisiaj   słuchałem  co  nieco  o  wypełnianiu   nowych   wniosków   tęgie  głowy  w  Brukseli   przechodzą  samych siebie  , teraz  marchew   jest  owocem  truskawka

poziomką  cebula  czosnkiem    rak  rybą    kretynizm    sięga   zenitu :lol:   

Posted

Dziś dostałem mapki z wnioskiem na ten rok. Dostałem książkę, każda działka na osobnej mapie, każde drzewo, krzaczek zaznaczony.

Masa obok mnie odłogów i te działki są zaznaczone jako wycofane z upraw. Każde drzewko. Obawiam się, że skończyło się wykopywanie drzew..... miałem szczęście, że w zeszłym roku odzyskałem hektar pola obok mnie. Około 300 drzew!!!! obawiam się, że już to będzie niemożliwe bez pozwolenia..... Masa nowych symboli. Mam połowę działek z symbolem s spad powyżej 20 stopni.

Posted

Myślę    że    długo  to  dojdzie   do  tego  szybciej  niż  się    spodziewasz  ,   co   do  wycinki  to  w  ubiegłym  roku   jak  chciałem  usunąć  ok  20  szt

różnych     drzew    to   w  gminie  dano  mi  druczek    na  którym    w  tabelce  należało  wpisać    średnicę   gatunek   i   powód   wycinki    poza  tym  

znajomy   urzędas  zasugerował  aby  to  było  oficjalnie  do  10  sztuk  niestety  mieszkam  w  NATURA  2000   i  pewnie  twoje  obawy  co  do  wycinki 

się  potwierdzą   :)

Posted

Ja też jestem w natura 2000 a dodatkowo pk park krajobrazowy dolinki krakowskie. Gorzej mają tylko ci z opn ojcowski park narodowy

Tam podobno nawet koni nie mogą ogrodzić ani dzików pasterzem. Ludzie generalnie potracili ziemię uprawną.