Vademecum Posted February 3, 2015 Report Posted February 3, 2015 Tylko mapki czy wniosek ??? He,he - miałem czuja, właśnie zalogowałem się do banku i przyszły dopłaty obszarowe, także można działać. Pozdrawiam Quote
simson54 Posted February 8, 2015 Report Posted February 8, 2015 mapki no i wniosek do wypełnienia na następne dopłaty zdjęcia jak są robione z roku na rok lepsza jakość i conieco widzi się gdzie jakieś niepotrzebe chaszcze rosną po sąsiedzku Quote
Stiven1983 Posted February 8, 2015 Report Posted February 8, 2015 Są już od dwóch tygodni, co niektórzy już nowe wnioski nawet dostali Quote
Tofik Posted February 8, 2015 Report Posted February 8, 2015 A ja czekam niecierpliwie na jedno i drugie bo jak na razie ani widu ani slychu Pozdrawiam Quote
Tofik Posted March 3, 2015 Report Posted March 3, 2015 No i na jedno sie doczekalem nieestety to wnoisek z mapkami a doplat jak na razie nie będzie ale chociaż wiem co jest grane bo zadzwonilem do agencji i zostalem poinformowany że mialem kontrole i teraz mam czekać na protokól a jak spytalem dlaczego ja nic o tej kontroli nie wiem to mi powiedziano ze ja wcale nie musialem być informowany Pozdrawiam Quote
Robert ;-) Posted March 3, 2015 Report Posted March 3, 2015 U mnie nie przysyłają decyzji od czasu kontroli jakieś dwa lata temu, ale tak jest że nie muszą informować o niej? Taka żeczywistosc:-(a nowe mapki i ja dostałem a dopłaty dawno już na kącie leżą:-D Quote
pablos Posted March 3, 2015 Author Report Posted March 3, 2015 Dzisiaj słuchałem co nieco o wypełnianiu nowych wniosków tęgie głowy w Brukseli przechodzą samych siebie , teraz marchew jest owocem truskawkapoziomką cebula czosnkiem rak rybą kretynizm sięga zenitu Quote
Vademecum Posted March 3, 2015 Report Posted March 3, 2015 Dziś dostałem mapki z wnioskiem na ten rok. Dostałem książkę, każda działka na osobnej mapie, każde drzewo, krzaczek zaznaczony.Masa obok mnie odłogów i te działki są zaznaczone jako wycofane z upraw. Każde drzewko. Obawiam się, że skończyło się wykopywanie drzew..... miałem szczęście, że w zeszłym roku odzyskałem hektar pola obok mnie. Około 300 drzew!!!! obawiam się, że już to będzie niemożliwe bez pozwolenia..... Masa nowych symboli. Mam połowę działek z symbolem s spad powyżej 20 stopni. Quote
Vademecum Posted March 3, 2015 Report Posted March 3, 2015 Pablos nie jest źle dopuki nie wymyślą że marchewka jest rybą Quote
pablos Posted March 3, 2015 Author Report Posted March 3, 2015 Myślę że długo to dojdzie do tego szybciej niż się spodziewasz , co do wycinki to w ubiegłym roku jak chciałem usunąć ok 20 sztróżnych drzew to w gminie dano mi druczek na którym w tabelce należało wpisać średnicę gatunek i powód wycinki poza tym znajomy urzędas zasugerował aby to było oficjalnie do 10 sztuk niestety mieszkam w NATURA 2000 i pewnie twoje obawy co do wycinki się potwierdzą Quote
Vademecum Posted March 3, 2015 Report Posted March 3, 2015 Ja też jestem w natura 2000 a dodatkowo pk park krajobrazowy dolinki krakowskie. Gorzej mają tylko ci z opn ojcowski park narodowyTam podobno nawet koni nie mogą ogrodzić ani dzików pasterzem. Ludzie generalnie potracili ziemię uprawną. Quote
Recommended Posts