krzychurolnik Posted January 7, 2015 Report Posted January 7, 2015 Witam wszystkichChcialbym uslyszec wasze opinie na temat tych ciagnikow. Albo jaki inny ciagnik mozecie polecic o podobnej mocy. Zalezy mi glownie na komforcie i niezawodnosci spalanie jest mniej wazne. Najbardziej zalezy mi na komforcie. Cena do 40000 tys. Pozdrawiam wszyskich Quote
massay1 Posted January 7, 2015 Report Posted January 7, 2015 A w jakiej robocie będzie używany? Pytam bo ma wady... uboga hydraulika, mało biegów do pracy z maszynami, załączanie womu nie jest najszczęśliwsze, sam podnośnik trochę lichy i słaby zaczep rolniczy. Quote
mateuszzetor Posted January 8, 2015 Report Posted January 8, 2015 na pewno lepszy będzie fendt 307 lub 308 z starszych wersji ale zetor nie jest najgorszy sam posiadam 3 zetory i nie narzekam mam też fendt 310 i jest dużo lepszy od zetora jak i w pracy i spalanie małe Quote
krzychurolnik Posted January 8, 2015 Author Report Posted January 8, 2015 Będzie to główny ciągnik do pomocy będzie miał c360 która jest głównie do lasu więc większość prac nia odpada bo mam w niej inną oś z tyłu . Bedzię on używany do wszystkich prac orka rotacyjna siew itp i w zimie w pługu Quote
mateuszzetor Posted January 9, 2015 Report Posted January 9, 2015 do lasu to ja mam zetory a fendt jest do pola i czasami do pomocy w lesie a polecił bym ci fendt będzie lepszy do orki Quote
massay1 Posted January 9, 2015 Report Posted January 9, 2015 Fendt będzie lepszy do każdej pracy w polu. Zetor ma tylko dwa biegi do pola ciężko dobrać prędkość tak by silnik zawsze pracował w ekonomicznym zakresie prędkości. Do transportu dobry, do odśnieżania pod warunkiem że nie masz maszyny na wałek wom bo przełączanie dźwigni pod nogami jest upierdliwe i więcej niż jeden siłownik dwustronny do obsługi. Ale ogólnie to dobry ciągnik. Quote
Recommended Posts