Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich

Chcialbym uslyszec wasze opinie na temat tych ciagnikow. Albo jaki inny ciagnik mozecie polecic o podobnej mocy. Zalezy mi glownie na komforcie i niezawodnosci spalanie jest mniej wazne. Najbardziej zalezy mi na komforcie. Cena do 40000 tys

. Pozdrawiam wszyskich

Posted
A w jakiej robocie będzie używany? Pytam bo ma wady... uboga hydraulika, mało biegów do pracy z maszynami, załączanie womu nie jest najszczęśliwsze, sam podnośnik trochę lichy i słaby zaczep rolniczy.
Posted
Będzie to główny ciągnik do pomocy będzie miał c360 która jest głównie do lasu więc większość prac nia odpada bo mam w niej inną oś z tyłu . Bedzię on używany do wszystkich prac orka rotacyjna siew itp i w zimie w pługu
Posted

Fendt będzie lepszy do każdej pracy w polu. Zetor ma tylko dwa biegi do pola ciężko dobrać prędkość tak by silnik zawsze pracował w ekonomicznym zakresie prędkości. Do transportu dobry, do odśnieżania pod warunkiem że nie masz maszyny na wałek wom bo przełączanie dźwigni pod nogami jest upierdliwe i więcej niż jeden siłownik dwustronny do obsługi.

Ale ogólnie to dobry ciągnik.