Fusk Posted January 15, 2015 Report Posted January 15, 2015 Mam pytanie odnośnie wspomagania ukłau kierowniczego,a dokładnie które jest lepsze. Chodzi mi o różnicę między tym sterowanym siłownikiem atym n orbitrol. Wiem aby tyle że to na orbitrol jest droższe. Pytam bo mam Zetora 5211 bez wspomagania i chcę założyć, a jak już coś robić to dobrze. Z góry dzięki za podpowiedz. Quote
Robert ;-) Posted January 15, 2015 Report Posted January 15, 2015 http://www.rolnik-forum.pl/Thread-modyfikacje-w-ci%C4%85gnikach tutaj jest pisane o wspomaganiu,W zetorze wspomaganie jest na serwo mechanizmie (masz kolumne i dodatkowy siłownik mocowany do drazka, z tego co wiem to oryginał kosztuje tyle co wspomaganie na orbitol, chyba że kupisz tureckie sporo tańsze)W wspomaganiu na orbitrol nie masz stałego polaczenia kierownicy z kolami i w razie braku napedu popmy kierowanie jest męczące, w każdym razie wybrał bym to na orbitrolu i wtedy masz hydrostatyczny uklad kierowniczy. Quote
Vademecum Posted January 15, 2015 Report Posted January 15, 2015 Tylko orbitrol !!!! Dawno temu wywaliłem serwo, dużo by wyjaśniać ...... Quote
Robert ;-) Posted January 16, 2015 Report Posted January 16, 2015 I zapomniałem dopisać, jak masz tura to wspomaganie na serwomechanizmie odpada będzie ciężko się kręcić, do tura tylko orbitrol. Quote
Recommended Posts