Mars9 Posted January 17, 2015 Posted January 17, 2015 Witam,Mam pytanie, czy warto kupować taką bronę ? Czy to jest dobry sprzęt ?http://olx.pl/oferta/brona-talerzowa-talerzowka-kverneland-4m-hydrauliczna-x-CID757-ID4HakT.htmlchodzi mi o taką jak ta talerzówkę Quote
Robert ;-) Posted January 17, 2015 Posted January 17, 2015 Szczerze to ta rama jakoś specjalnie na mocna nie wygląda, i ktoś już ją wzmacnial, ja wybrał bym na kołach hydraulicznie podnoszona. Quote
Robert ;-) Posted January 17, 2015 Posted January 17, 2015 Coś w tym stylu było by lepsze mniejszy nacisk na ciągnik, ale raczej coś z zachodu jak masz fundusze. Quote
Mars9 Posted January 17, 2015 Author Posted January 17, 2015 Myślę i polskiej lub ruskiej, bo są zrobione z porządnej stali, a te nowe, to strasznie lichą stal mają. A w polskich i ruskich łożyska, jak są smarowane, to są wieczne. Wiem, bo mam glebogryzarkę 2,1 m ruską z 1983 roku i w środku jest jak nowa. Wszystko w oryginale i nic nigdy nie wymieniane,a wcześniej pracowała w górach, gdzie rąbała kamienie w polu. Dzięki za radę odnośnie maszyny, bo kupiłbym za lekką Pozdrawiam Quote
Vademecum Posted January 17, 2015 Posted January 17, 2015 Kolego mam tależówkę ciąganą 3 m i chętnie bym ją zamienił na dobry agregat ścierniskowy. Talerzówka famarol,1984 rok pr. masa do 1500 kg.Talerzówka jest dobra do ugorów, ale na ścieranie to nie. Może na innych ziemiach lepiej się spisują. Z tymi ruskimi maszynami jest różnie Quote
Mars9 Posted January 17, 2015 Author Posted January 17, 2015 Dzięki za ofertę, ale niestety za daleko. Tutaj koło mnie są talerzówki 3 - 3,6 za 3000 zł, więc rozumiesz. Pozdrawiam. Quote
Recommended Posts