marcink90 Posted January 18, 2015 Report Posted January 18, 2015 Witam otóż mam taki problem po włączeniu sprężarki w ogóle nie wzrasta ciśnienie w układzie, tzn. koła pompować można, ale w zbiorniku w ogóle nie wzrasta ciśnienie. A tam przy tym regulatorze gdzie jest ten zawór który upuszcza powietrza gdy wzrośnie (ta dziurka taka, co on tak "pluje) to z niego cały czas powietrze leci i w ogóle ciśnienie nie wzrasta. Ja odkręciłem tą górną dużą śrubę co jest na górze żeby zobaczyć ten zawór gdy go wcisnąłem to mocniej to powietrze wywalał. No i zakręciłem to z powrotem i gdy włączyłem sprężarkę to zaczęło pompować, ciśnienie na wskaźniku weszło na białe pole no i w końcu ten zawór upuścił trochę powietrza (tak jak normalnie powinien) i teraz znowu cały czas po puszcza i nie pompuje Quote
massay1 Posted January 18, 2015 Report Posted January 18, 2015 Rozbierz cały, wyczyść, posmaruj olejem, sprawdź czy wszystko porusza się bez zacięć, poskładaj i zobaczysz czy pomogło. Quote
henryk Posted January 18, 2015 Report Posted January 18, 2015 i wkręcaj tą śrubę z góry tak długo aż otrzymasz żądane ciśnienie po uzyskaniu np 6 atm. zawor spuści plujnie, wtedy zakontruj nakrętke-pozdrawiam Quote
Vademecum Posted January 18, 2015 Report Posted January 18, 2015 Odwieczny problem pneumatyki. Skraplająca woda blokuje zawory. Najgorzej jak rzadko się jej używa. Czyścić i smarować Quote
massay1 Posted January 18, 2015 Report Posted January 18, 2015 Te zawory są po prostu kiepskie. Lepiej wywalić go na złom razem z odolejaczem i ikova z zetora założyć. Quote
Recommended Posts