Jump to content

Recommended Posts

Posted
Witam, w moim ursusie C-360 nie była spuszczona woda z bloku i zamarzła. Pękła 2 i 3 głowica. Usterki zostały wymienione, lecz po złożeniu ciągnik nie odpala. Pompa nie była ruszana. Zawory były ustawiane dwa razy i dalej nie odpalił. Wie może ktoś co jest przyczyną nieodpalenia silnika?
Posted
W takim przypadku wszystko jest możliwe. Trzeba szukać. Wtryski rozpylają ??? Nigdy tego silnika nie robiłem, ale podstawowe pytanie tuleje suche czy mokre ?? Jaki duży był mróz ? Zobacz czy wody niema w oleju. jak dwie wymienione to na te dwa chociaż powinien zapalić.
Posted

To mogły popękać tuleje, Minus 7 to duży mróz, woda kurczy się do -4, a później powiększa swoją objętość i rozrywa.

Kolego jest tu kilku forumowiczów dobrze oblatanych w ursusach - poczekaj do jutra. Ja chorobliwie pilnuję wody w układach chłodzenia w ursusach bo wszystkie Perkinsy mam na płynie.

Posted

To mogły popękać tuleje' date=' Minus 7 to duży mróz

[/quote']

No duży ale tuleje nie powinny popękać przy minus 20 prędzej blok rozsadzi.

Wczoraj odpaliłem c-330 po zamarznięciu wymieniłem tylko broki i chodzi mróz poniżej 10.

Może dwa zrobione garki są zapowietrzone a pozostałe uszkodzone i dlatego nie pali.

Posted
Pierwsze to dobrze odpowietrzyć układ paliwowy. Nie zaszkodzi sprawdzić filtrów bo może zbiegiem okoliczności te "trzymają" paliwo. Zdejmij dekle od klawiatury i sprawdź czy popychacze prawidłowo działają tzn czy koziołek wykonuje taki skok jak jego kolega obok. Oczywiście wszystko to ma sens jak poziom oleju i wody się nie zmienił. Jeżeli to nie pomoże spróbuj odpalić na "popych" :) Może być akumulator za słaby aby zakręcić na tyle mocno żeby odpalił. Idą jakieś spaliny z wydechu ?